Gezond in beweging met FitStap!

Aanvullende info coronamaatregelen

Onze maatregelen ten aanzien van COVID-19


Beste deelnemers aan de FitStap-opleiding

We hebben reeds een mail gestuurd met de belangrijkste maatregelen die we hebben getroffen om besmetting van Covid-19 tegen te gaan. Onderstaand nog enkele aanvullingen en we herhalen nog even de reeds genoemde maatregelen.

Tijdens deze tweedaagse opleiding hebben we een zogenaamde host aangesteld om de richtlijnen te handhaven. Op vrijdag zal Janneke uw host zijn en op zaterdag Diana. Zij nemen veel voorzorgmaatregelen zoals het ontsmetten van materialen.

Hygiëne

 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon.
 • Onze voorzieningen worden extra grondig schoongemaakt. Er is extra aandacht voor het reinigen van klinken, handvaten en oppervlaktes
 • Was je handen regelmatig. We hebben drie toiletruimtes in ons gebouw.
 • Er is extra handzeep en papieren handdoeken om de handen af te drogen.
 • Iedereen is verplicht de handen grondig te wassen bij aankomst. Ook is het wassen van de handen tijdens de pauzes en na afloop van de workshops verplicht. En, vanzelfsprekend, na ieder toiletbezoek.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Groet elkaar zonder aanraking.
 • Ieder wordt nadrukkelijk gevraagd geen handcontact te maken met de ogen, neus of mond voor, tijdens of na het uitvoeren van praktijkoefeningen.
 • We legen de prullenbakken na iedere workshop.
 • Onze docenten hebben ons vooraf verzekerd dat zij geen van genoemde symptomen hebben
 • De lunchplekken verspreiden we over verschillende ruimtes in het gebouw
 • Probeer toiletbezoek te beperken tijdens de workshops. Ga dus naar het toilet voorafgaand aan een workshop. In ons leslokaal zal iedereen zich moeten verplaatsen indien er iemand ver weg van de deur naar het toilet moet.

Kleding & mondkapjes
Kom al sportief gekleed naar onze opleiding, zodat je niet tijdens een sportieve workshop van kleding hoeft te wisselen. Naast de sportieve kleding willen misschien enkele mensen ook mondkapjes dragen. Dit is wat ons betreft een vrije keuze. De opleiding is interactief, dus er zullen momenten komen dat we met elkaar op gepaste afstand in gesprek zijn. We zullen enkele extra mondkapjes aanschaffen, maar we willen u vriendelijk verzoeken om zelf – indien gewenst – een mondkapje mee te nemen.

Looproutes
Onze zaal heeft drie deuren. Eén deur gaat rechtstreeks naar buiten en twee deuren zijn in het gebouw. Eén deur gebruiken we als ingang en een andere deur gebruiken we als uitgang. Deze looprichtingen zullen we aangeven. Binnenkomst en vertrek vanuit ons leslokaal doen we gefaseerd.
We gaan onze twee ramen en deur tegen elkaar open zetten. Inmiddels is bekend dat een goede ventilatie verspreiding tegen gaat. Houd hier rekening mee (extra kleding).

  Lunchen
  Lunchen doen we op verschillende plaatsen in het gebouw. Afhankelijk van het weer kunnen we ook buiten lunchen. We maken tijdens de opleiding gebruik van disposables, dus bijvoorbeeld plastic bekertjes. Normaliter gebruiken we vanwege milieuoverwegingen kopjes en bekers, maar daar wijken we dus nu van vanaf.

  Veel buiten
  Vrijwel alle workshops vinden (voor een deel) buiten plaats. Voor onze wandeltrainers en wandelbegeleiders hebben we een protocol geschreven. Dit protocol is te vinden op onze website: klik op deze link (download PDF-bestand).
  Houd ook rekening met de praktijkopdracht die buiten plaatsvindt. Van ieder wordt voldoende creativiteit verwacht om corona-proof praktijkopdrachten te kunnen maken. Gedurende de workshops (binnen en buiten) houden we twee armlengtes afstand van elkaar.

  Symptomen

  • Ben je verkouden, hoest je, snotter je of heb je verhoging, of twijfel je aan je gezondheid, blijf dan thuis. Voor de veiligheid van jezelf én die van anderen. Dit geldt uiteraard ook indien personen uit hetzelfde huishouden deze klachten hebben.
   Heb je een van bovenstaande symptomen geef dan je absentie aan ons door via e-mail: info@fitstap.nl. Op de dag zelf kan het ook telefonisch: 06 30 12 24 52
  • Mocht blijken dat je tijdens de opleiding symptomen krijgt van verkoudheid, hoest of koorts word je verzocht om direct naar huis te gaan.

  Ondanks deze beperkingen, gaan we er toch een interessante en plezierige opleiding van maken.

  Wees alert, denk aan jezelf én ook aan de ander.