Gezond in beweging met FitStap!

Artikelen

5x wandelen over pimpelpaarse heidevelden

De heide staat momenteel volop in bloei! FitStap tipt je vijf wandelroutes die je over de paarse heidevelden brengen. Zo wordt je wandeltraining nog mooier dan normaal. Maar wacht niet te lang, want over een paar weken is de hei uitgebloeid.

Lees meer

Je gezonde leefstijl oppakken na de vakantie: zo doe je dat

Tijdens de vakantie is je ritme vaak anders dan normaal. Je eet misschien wat minder gezond en je beweegt minder dan in je dagelijks leven. Wil je je gezonde leefstijl weer oppakken? Met de tips in dit blog gaat dit net iets makkelijker.

Lees meer

Met een gezonde leefstijl een te hoog cholesterol voorkomen, kan dat?

Je hoort vaak over een te hoog of juist een te laag cholesterolgehalte. Ook wordt gesproken van het goede en slechte cholesterol. Maar hoe zit het nu? Diëtist Lisa van den Berg legt het uit.

Lees meer

Van FitStap naar Vierdaagse Nijmegen: het kan!

FitStap-coach Joyce Himbrecht loopt met drie deelnemers uit haar FitStap-groep de Vierdaagse Nijmegen. Hier vertelt ze over hun voorbereiding. 'Uiteindelijk moeten ze het natuurlijk wel zelf doen.'

Lees meer

5x mooie wandelroutes op het strand en door de duinen

Het strand is in de zomer heerlijk om op te liggen, maar je kunt er ook mooi op wandelen om aan je conditie te werken. Daarom een overzicht van 5 mooie strandwandelroutes. Tip: neem na afloop een frisse duik!

Lees meer

Klachten van de eikenprocessierups? Dit kun je doen!

Ze zijn momenteel volop in het nieuws: eikenprocessierupsen. Niet voor niets, want de grijze harige rupsen veroorzaken veel klachten. Hoe kun je tijdens je wandeling de kans op klachten zo klein mogelijk houden?

Lees meer