Gezond in beweging met FitStap!

5x wandelend genieten van het voorjaar

De lente is in aantocht. Tijd om naar buiten te gaan en meer te gaan bewegen. FitStap tipt je vijf wandelroutes waarop je perfect kunt genieten van het voorjaar en tegelijkertijd aan je conditie kunt werken.

Wandeling op De Dellen, Heerde (5 km)

Deze route van 5 kilometer gaat langs heideveldjes en naaldbossen. Tijdens je wandeling heb je een goede kans om diverse vogels en wild te zien. En lammetjes, want de route start bij Uitspanning de Schaapskooi in Heerde. Meer informatie over de route en dit gebied vind je hier.

Vogels kijken bij het Lauwersmeer (5,6 km)

Rietvelden, moerasbossen en veel, heel veel vogels: dat zijn de ingrediënten van deze wandeling langs het Lauwersmeer. Dit natuurgebied ligt op de grens van Friesland en Groningen. Deze route van 5,6 kilometer brengt je langs verschillende punten waar je vogels kunt kijken. Prikkel je zintuigen en luister tijdens je wandeling hoeveel verschillende soorten vogels je hoort. Klik hier voor meer info over deze route.

Kooiroute, Beesd (12 km)

Bij de lente horen natuurlijk bloeiende bloesembomen. Bij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt staan veel boomgaarden die in april/mei volop in bloei staan. Heb je er geen moeite mee om 2 uur achter elkaar te wandelen? Dan is de Kooiroute van 12 kilometer bij Beesd een aanrader. Je wandelt door bossen, langs weilanden met vogels, over bomenlanen, en langs boomgaarden. Klik hier voor meer informatie over deze route.

Zandhagedisroute, Noordwijk (8 km)

Bij Noordwijk denk je vooral aan duinen en strand, maar deze omgeving heeft nog meer moois te bieden. Zeker in het voorjaar, want dan kun je er langs bloeiende bollenvelden wandelen. De Zandhagedisroute gaat door Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier heb je een goede kans om (jonge) dieren tegen te komen. Meer informatie over deze route vind je hier.

Wandelevenementen in de lente

Behalve op eigen houtje, kun je in het voorjaar ook aan georganiseerde tochten meedoen. In de lente zijn er volop wandelevenementen door het hele land. In dit overzicht op Wandel.nl vind je mooie lentetochten. Van tochten langs bollenvelden in alle kleuren van de regenboog tot dartelende lammetjes in de wei.

Update 12 maart 2020: Vanwege het coronavirus is een aantal wandelevenementen afgelast. Controleer voordat je naar een evenement afreist of het doorgaat. Kijk hiervoor op de website van de betreffende organisatie of in de wandelagenda op Wandel.nl.

Bekijk alle artikelen