Gezond in beweging met FitStap!

5x genieten van de winter op deze warme routes

Ook in de winter kun je prima wandelen. Kleed je warm aan en geniet van het winterlandschap op deze wandelroutes tussen de 5 en 10 kilometer. De routes starten bij een horecagelegenheid of komen er onderweg langs, zodat je tijdens of na je tocht fijn kunt bijkomen met een kop koffie of thee.

Harinxma Ommetje (6,5 km.), Beesterzwaag (Friesland)

Bij Friesland denk je vooral aan water en weilanden, maar je vindt er ook bossen. Bijvoorbeeld de Friese Wouden. Midden in dit bosrijke gebied staat een statige villa: het Witte Hus. Hier kun je na afloop van je wandeling een kop koffie of thee drinken. Het Harinxma Ommetje van 6,5 kilometer start vanaf deze locatie. Klik hier voor een routebeschrijving.

Wandelroute Millingerwaard (10,5 kilometer), Millingen aan den Rijn (Gelderland)

Wandel door moerassen, ooibossen en langs de oevers van de rivier de Waal op deze route van ruim tien kilometer. Ook kun je konikpaarden en Schotse Gallowayrunderen tegenkomen, want deze dieren grazen in het gebied. Verscholen in de uiterwaarden ligt de Millinger Theetuin, ook wel ‘het paradijs in de polder’ genoemd. Dit is halverwege je wandeling een prima tussenstop om op adem en op temperatuur te komen. Bekijk hier de route.

Hoogtepunten Kaapse bossen (9,1 km.), Doorn (Utrecht)

De Kaapse bossen bij Doorn staan garant voor mooie wandelingen. Door dit gebied loopt de Wandelroute Hoogtepunten Kaapse bossen. Bij de start van de route staat het letterlijk hoogtepunt: een hoge uitkijktoren die je een uitzicht biedt over de hele omgeving. Een ander hoogtepunt langs de route is Bosrestaurant Sandenburg. Het pand is gebouwd in chaletstijl en doet daardoor buitenlands aan. Een mooie plek om even uit te rusten. Klik op deze link voor meer informatie over de route.

Wandelroute Cultuurhistorie (8 km.), Drie (Gelderland)

Altijd al eens door een sprookjesbos willen wandelen? Dan is het Speulderbos zeker een aanrader. In dit bos staan bijzondere bomen met kromme stammen, ook wel ‘dansende bomen’ genoemd. Aan de rand van dit bos ligt Boshuis Drie: een knusse plek om je wandeling te starten en eindigen. Langs het Boshuis gaat de Wandelroute Cultuurhistorie van 8 kilometer. Je wandelt langs grafheuvels van de Romeinen en andere historische plekken. Hier vind je meer info over de route.

Wandelroute Schoorlse Duinen (4 km.), Schoorl (Noord-Holland)

In de Schoorlse Duinen kun je wandelen en tegelijkertijd heerlijk uitwaaien. In het gebied liggen vele wandelpaden, die je zelf aan elkaar kunt koppelen. Ook kun je een uitgezette route lopen, zoals de Wandelroute Schoorlse Duinen (met geel gemarkeerd). Goed startpunt van je wandeling is Buitencentrum Schoorlse Duinen. Hier is ook een brasserie gevestigd, waar je na afloop van je wandeling fijn kunt opwarmen. Hier vind je meer info over de route:

Bekijk alle artikelen