Gezond in beweging met FitStap!

6 tips om volop van de lente te genieten

De temperaturen stijgen, de dagen worden steeds langer en de natuur komt tot bloei. De lente is een ideaal seizoen om lekker te gaan wandelen. FitStap geeft je graag inspiratie om op pad te gaan. Stap de deur uit en proef het buitenleven met deze 6 tips.

Tip 1: Lammetjes kijken

Zeg je lente, dan zeg je lammetjes. Door heel Nederland zijn schaapskooien waar je in april lammetjes kunt zien. Veel van deze schaapskooien liggen in natuurgebieden waar je prima kunt wandelen. Sommige schaapskooien houden zelfs speciale lammetjesdagen. Combineer je bezoek aan een schaapskooi met een wandeling.

Tip 2: Avondwandeling

In het laatste weekend van maart gaat de klok een uur vooruit. Het is dan ’s avonds langer licht. Maak na het eten een mooie avondwandeling. Kies bijvoorbeeld een route waar je de zonsondergang goed kunt zien.

Tip 3: Naar de bloembollen

Geniet van bollenvelden in alle kleuren van de regenboog. Met name in Noord-Holland en Flevoland kun je in de lente mooie routes langs bollenvelden lopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Tulpenroute Flevoland? Met een route van 5 en 8 kilometer ben je ongeveer 1 of 2 uur aan het wandelen.

Tip 4: Hoeveel soorten zie jij?

Bloeiende narcissen, bloesem, vogels die steeds actiever worden: in de lente is er heel veel te zien en te horen tijdens je wandeling. Let daarom extra op de natuur als je aan het wandelen bent. Probeer eens bij te houden hoeveel soorten vogels je ziet en welke bloemen je langs de route ziet. Lukt het je om tijdens iedere wandeling steeds meer verschillende soorten te ontdekken? Of maak van iedere soort die je ziet een foto met je smartphone, zodat je binnen een paar weken een hele fotocollectie hebt.

Tip 5: Dauwtrappen

Sta eens vroeg op om vlak na zonsopkomst een ochtendwandeling te maken. In de vroege ochtend ziet de wereld er heel anders uit dan later op de dag. Hoor hoe de vogels ontwaken en zie hoe de dauw als een deken op de weilanden ligt. Een mooi begin van je dag.

Tip 6: Een mooie tussenstop

Wandel naar een bankje in een natuurgebied of naar een gezellig terras, houd een tussenstop en wandel weer terug. Loop samen met een wandelmaatje, spreek halverwege met een vriend of vriendin af of ga alleen op pad. Ook leuk: houd een gezonde picknick halverwege je wandeling.

Bekijk alle artikelen