Gezond in beweging met FitStap!

Artikelen

Zo doe je een goede warming-up voor je wandeltraining

Een goede warming-up aan het begin van je wandeltraining verkleint de kans op blessures en is daarom heel belangrijk. Maar hoe doe je een goede warming-up? Heeft het bijvoorbeeld zin om te rekken? Fitstap geeft je tips.

Lees meer

5x wandelen over pimpelpaarse heidevelden

De heide staat momenteel volop in bloei! FitStap tipt je vijf wandelroutes die je over de paarse heidevelden brengen. Zo wordt je wandeltraining nog mooier dan normaal. Maar wacht niet te lang, want over een paar weken is de hei uitgebloeid.

Lees meer

Van FitStap naar Vierdaagse Nijmegen: het kan!

FitStap-coach Joyce Himbrecht loopt met drie deelnemers uit haar FitStap-groep de Vierdaagse Nijmegen. Hier vertelt ze over hun voorbereiding. 'Uiteindelijk moeten ze het natuurlijk wel zelf doen.'

Lees meer

5x mooie wandelroutes op het strand en door de duinen

Het strand is in de zomer heerlijk om op te liggen, maar je kunt er ook mooi op wandelen om aan je conditie te werken. Daarom een overzicht van 5 mooie strandwandelroutes. Tip: neem na afloop een frisse duik!

Lees meer

Klachten van de eikenprocessierups? Dit kun je doen!

Ze zijn momenteel volop in het nieuws: eikenprocessierupsen. Niet voor niets, want de grijze harige rupsen veroorzaken veel klachten. Hoe kun je tijdens je wandeling de kans op klachten zo klein mogelijk houden?

Lees meer

FitStap verwelkomt Jolanda Hogenbirk als 100e coach

Vanaf 2017 leidde Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) al vele enthousiaste FitStap coaches op. In juni 2019 verwelkomden we de 100e FitStap coach: Jolanda Hogenbirk!

Lees meer