Gezond in beweging met FitStap!

De 5 voordelen van trainen met een coach

Sporten, zoals wandelen, kun je natuurlijk in je eentje doen. Maar trainen onder begeleiding van een trainer of coach kan je voordelen opleveren. Welke? FitStap zet ze voor je op een rij.

1. Een coach let op je wandeltechniek

Wandelen met de juiste techniek kan veel blessureleed besparen. Als je net begint met wandelen, is het belangrijk om een juiste techniek aan te leren. Zet je je voeten op de juiste manier op de grond en wikkel je ze goed af? Loop je netjes rechtop in plaats van voorover gebogen? Een goede coach let erop dat je met de juiste techniek wandelt en geeft je zo nodig adviezen. Zelf heb je vaak niet in de gaten dat je techniek niet helemaal correct is. Een coach kan je dan met behulp van tips bijsturen. Hierdoor verkleint de kans om een blessure op te lopen.

2. Een coach kan je motiveren

Heb je eigenlijk geen zin om nog een paar keer die heuvel op te lopen? Zelf was je misschien al gestopt, maar een coach kan je motiveren. Bijvoorbeeld door je aan te moedigen of je aan je doelen te helpen herinneren.

3. Of juist afremmen

Misschien heb je wel de neiging om juist te veel te willen doen. Overbelasting ligt dan op de loer. Een goede coach zorgt ervoor dat je training een goede opbouw heeft en kan je adviseren hoe je de trainingen op een goede en verstandige manier over de week kunt verspreiden.

4. Aan een coach kun je advies vragen

Met name als je net begint met trainen, heb je waarschijnlijk veel vragen. Wat zijn de juiste schoenen? Wat kan ik het beste eten voor een training? Bij een coach kun je terecht met je vragen. Natuurlijk kun je tegenwoordig ook heel veel informatie op internet vinden, maar een coach kan je persoonlijk advies geven en rekening houden met jouw situatie.

5. Een coach kan de training uitdagender en leuker maken

Een wandeltraining onder leiding van een coach is meestal méér dan alleen wandelen. Je doet oefeningen tijdens de warming-up of techniekoefeningen halverwege de training. Bij FitStap doe je ook oefeningen op het gebied van cognitieve fitness. Een coach geeft je opdrachten en oefeningen die je zelf wellicht nog niet had bedacht. Ook kan een coach de oefeningen voordoen, zodat je deze makkelijker op de juiste manier uitvoert. Door deze oefeningen worden je trainingen gevarieerder en daardoor leuker.

Bekijk alle artikelen