Gezond in beweging met FitStap!

FitStap verwelkomt Jolanda Hogenbirk als 100e coach

Om als coach FitStap te mogen aanbieden, moet je uit het juiste hout gesneden zijn. Naast de vaardigheid om wandeltrainingen te geven, moet je ook verstand hebben van gezonde voeding, deelnemers mentaal kunnen coachen en cognitieve fitnesslessen kunnen geven. FitStap wordt dan ook alleen gegeven door professioneel opgeleide coaches. In juni hadden we een mooie primeur … Jolanda Hogenbirk werd de 100e gecertificeerde FitStap coach!

Jolanda komt uit Amsterdam en volgde met 12 mede-cursisten de opleiding FitStap coach op 21 en 22 juni 2019. Waarom koos Jolanda ervoor deze opleiding te volgen? Jolanda: “Ik heb jaren zelf een drukke baan gehad in de filmwereld. Na lang onder veel stress te hebben gewerkt, besloot ik dat het roer om moest. Om zelf meer tot rust te komen, startte ik met mindfulness én wandelen. Een heerlijke en heilzame combinatie, ontdekte ik.”

Combinatie fysieke én mentale fitheid

“Wat goed voor mij werkt, kan ook goed zijn voor anderen”, vervolgt Jolanda. “Dus nu bied ik met mijn bedrijf MindWalker individuele wandelcoaching en 5-weekse Mindful Walk cursussen (een combinatie van wandelen, mindfulness en ademhalingstechnieken) aan. Beide vormen zijn vooral gericht op mentale fitheid. Ik zie om me heen steeds meer de behoefte aan een totaalpakket (bewegen, voeding en mentale coaching). Toen ik in aanraking kwam met FitStap wist ik daarom direct dat ik de opleiding wilde volgen om meer mensen te kunnen helpen om op alle vlakken fit te worden. Juist de combinatie van fysieke én mentale fitheid is wat mij aanspreekt in FitStap.”

Hoogtepunt

Tijdens twee volle dagen werden Jolanda en haar mede cursisten opgeleid in cognitieve fitness, leerden zij meer over gezonde voeding en mentale coaching, werden zij geoefend in het verzorgen van wandeltrainingen en leerden zij waar rekening mee te houden als FitStap-deelnemers chronische aandoeningen hebben. Jolanda: “Na een intensieve en inspirerende opleiding was het een mooi hoogtepunt dat ik de 100e FitStap coach bleek te zijn! Ik popel om aan de slag te gaan en met FitStap mensen te helpen op weg naar een vitaler leven.”

Jolanda gaat van start

Het eerste programma van Jolanda Hogenbirk staat gepland op maandag 9 september 2019. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Naar alle artikelen