Gezond in beweging met FitStap!

Zo maak je een wandeling in je eigen woonwijk interessanter

Bewegen is ook in deze tijden van corona belangrijk. Zeker als je thuis werkt, is het prettig om af en toe een frisse neus te halen en een wandeling te maken. Dit kan prima in je eigen buurt. Met deze tips maak je een wandeling in je eigen woonwijk interessanter.

Tip 1: Geniet van alles wat bloeit en groeit

Ook in woonwijken groeit en bloeit van alles in de lente. Let tijdens je wandeling goed op de natuur in je eigen omgeving: vogels in de bomen, bloemen in plantsoenen en voortuinen en misschien (als je in de buurt van het bos woont) een eekhoorntje. Geef jezelf voor vertrek een opdracht mee: probeer zoveel mogelijk verschillende vogels te herkennen, fotografeer zoveel mogelijk verschillende bloemen, leer bomen herkennen etc.

Tip 2: Bel een familielid of vriend(in) tijdens je wandeling

Sociale contacten moeten we op dit moment zoveel mogelijk beperken. Bellen is een goede manier om toch sociale contacten te hebben. Dit kun je prima combineren met een wandeling. Bel tijdens je wandeling eens een familielid of vrien(in) op om te vragen hoe het met diegene gaat.

Tip 3: Van verschillende kanten

Heb je een vaste ronde in je eigen buurt? Loop deze dan eens in de andere richting. Op die manier zie je alles van de andere kant en daardoor ziet alles er net even anders uit.

Tip 4: Ga op berenjacht

Sinds een paar weken staan er bij diverse woningen in Nederland teddyberen achter de ramen. Kinderen kunnen tijdens de coronacrisis daardoor op berenjacht, maar volwassenen natuurlijk ook. Probeer tijdens je wandelronde zoveel mogelijk beren te spotten.

Tip 5: Zet een luisterboek op

Zet tijdens je wandeling een mooi luisterboek op. Als je iedere dag een half uur wandelt, heb je na deze periode heel veel boeken beluisterd.

Naar alle artikelen