Gezond in beweging met FitStap!

Met deze tips kom je de feestdagen gezond door

De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van warmte en gezelligheid, en van lekker eten. Hoe kun je deze dagen toch nog een beetje gezond houden? FitStap geeft je tips (en wenst je natuurlijk hele mooie feestdagen).


Tip 1: Maak een kerstwandeling

Kerst is een ideale gelegenheid om met de hele familie samen te zijn. Dit kan binnen onder de kerstboom, maar al wandelend is dit nog leuker. Maak een mooie wandeling met de hele familie. Gezellig en gezond tegelijk. Mocht je al bij voorbaat weten dat een wandeling er met de familie niet in zit, maak dan ’s ochtends vroeg zelf al een wandeling. Dan heb je meteen een frisse start van de dag.

Tip 2: Geniet met mate

Je hoeft geen grote hoeveelheden te nemen om toch van lekker eten te genieten. Neem van alles een beetje. Vier je kerst of de jaarwisseling bij vrienden of familie? Eet dan al iets gezonds (bijvoorbeeld fruit) voordat je de deur uit gaat. Je hebt dan geen lege maag, waardoor je minder snel te veel neemt. Of spreek met je vrienden of familie af dat je wat gezonde hapjes meebrengt.

Tip 3: Doe mee aan een wandeltocht tussen kerst en nieuwjaar

Tussen kerst en de jaarwisseling worden er door het hele land wandeltochten georganiseerd. Deze tochten zijn er in diverse afstanden: van 5 tot wel 20 kilometer. Zoek in de wandelagenda op Wandel.nl een mooie tocht uit en ga op pad.

Tip 4: Geef overgebleven eten aan je gasten mee

Is er aan het eind van tweede kerstdag of nieuwjaarsdag nog veel lekkers bij je thuis over? Geef dit dan mee aan je gasten. Op die manier is het makkelijker om na de feestdagen gezond te gaan eten, zonder in de verleiding te komen al dat lekkers toch nog op te eten. Heb je veel verpakte producten over? Denk dan ook eens aan de Voedselbank bij jou in de buurt.

Tip 5: Pak na de feestdagen de gezonde draad weer op

Zondigen tijdens de feestdagen mag best. Pak na de feestdagen je gezonde eetgewoonten meteen weer op. Ga niet vasten, want dan gaat je lichaam in de spaarstand en kom je juist aan. Eet na de feestdagen weer regelmatig, met veel groente en fruit.

FitStap wenst je mooie feestdagen!

Bekijk alle artikelen