Gezond in beweging met FitStap!

Tips voor gezonde beloningen als je jouw doel hebt bereikt

Het is gelukt! Je hebt jouw doel bereikt. Je kunt bijvoorbeeld een uur achter elkaar wandelen of je hebt je streefgewicht bereikt. Daar mag je jezelf best eens goed voor belonen. Bovendien is het goed voor je motivatie om jezelf af en toe een beloning in het vooruitzicht te stellen. Wat zijn dan goede beloningen? Nu je net zo goed op weg bent, wil je natuurlijk niet je gezonde principes weer helemaal overboord gooien. Daarom geven we je tips voor gezonde beloningen. Geniet ervan en op naar je volgende doel!

Relax!

Verwen jezelf met een dagdeel ontspanning. Ga een middag naar de sauna of naar een masseur. Of zorg thuis voor ontspanning door bijvoorbeeld een warm bad te nemen, een avond te netflixen, een mooi boek of tijdschrift te lezen of tijd door te brengen met je partner.

Een uitstapje

Plan een uitstapje naar de bioscoop, naar een museum, een concert etc. Kies iets wat je leuk vindt en nodig een vriend of vriendin uit om met je mee te gaan (tenzij je het liefst alleen gaat, dat is natuurlijk ook prima).

Shoppen

Ga een middagje shoppen (natuurlijk alleen als je dat leuk vindt, want er zijn ook mensen die een hekel aan winkelen hebben). Zeker als je na een trainingsperiode je streefgewicht hebt bereikt, is een nieuwe garderobe een mooi vooruitzicht.

Koop iets voor je uitrusting

Beloon jezelf met een product dat je helpt bij je trainingen. Dit kan een nieuw jack zijn, een nieuwe rugzak, goede wandelsokken. Door af en toe iets nieuws toe te voegen aan je uitrusting, blijf je gemotiveerd om te blijven trainen. Het is immers zonde als mooie spullen ongebruikt in de kast blijven liggen.

Spreek af met vrienden

Werk, het gezin, meerdere keren per week trainen: het kan soms best lastig zijn om sociale activiteiten in je drukke schema te plannen. Spreek met jezelf af dat je bij het bereiken van je doel een dagdeel of avond vrijmaakt om met vrienden af te spreken.

Maak een spaarpot

Stop bij ieder tussentijds doel een bepaald bedrag in een spaarpot. Bijvoorbeeld: iedere week waarin je alle trainingen hebt afgewerkt, leg je 5 euro opzij. Na 10 weken heb je dan 50 euro gespaard waar je iets leuks mee kunt doen. Eventueel kun je deze beloning combineren met de andere tips op deze pagina. Het mooie van een spaarpot is dat je jouw doel steeds in kleine doelen opsplitst.

Bekijk alle artikelen