Gezond in beweging met FitStap!

Weet jij al wat je op jouw verlanglijstje gaat zetten?

De Sint is weer in het land, dus het is tijd om een verlanglijstje te maken. Hoe mooi is het om hier producten op te zetten die je helpen om fitter te worden? FitStap geeft je graag wat inspiratie. Ook geschikt voor onder de kerstboom.

Drinkfles

Voldoende water drinken is heel belangrijk. Er zijn allerlei drinksystemen op de markt voor onderweg: van simpele plastic bidons tot waterzakken die je als een rugzak draagt (voor hele lange tochten). Maar ook buiten het sporten om is voldoende drinken belangrijk. Er zijn flessen in de handel waarmee je water op smaak kunt brengen met bijvoorbeeld fruit of blaadjes munt.

Reflecterend hesje

Ga je ’s avonds trainen, dan is goede verlichting essentieel. Niet alleen om zelf te kunnen zien waar je loopt, maar ook om gezien te worden door andere weggebruikers. Een reflecterend hesje is daarom essentieel. Leuk (en nuttig) om te vragen aan de Goedheiligman.


Boek met gezonde recepten

Vind je het moeilijk om gezonder te gaan eten? Weet je niet goed wat je het beste kunt koken? Dan is een kookboek met gezonde recepten een idee voor je verlanglijstje. Zo kun je in 2020 gezond en gevarieerd eten.

Stappenteller

Een stappenteller kan een goede motivator zijn om dagelijks voldoende te bewegen. Zo weet je precies of je al voldoende stappen hebt gezet. Je hebt stappentellers in verschillende prijsklassen. Laat de Sint even weten wat je precies met de stappenteller wilt kunnen meten. Alleen het aantal stappen of misschien ook de afstand die je hebt afgelegd?

Handschoenen

Natuurlijk wil je deze winter lekker naar buiten om te bewegen. Dan ontkom je er niet aan om soms ook bij lage temperaturen op pad te gaan. Koude en verkleumde handen en vingers kunnen je sportplezier flink bederven. Een paar goede handschoenen zijn dan ideaal. In plaats van handschoenen kun je eventueel ook een paar wanten vragen. Deze houden je handen zelfs nog beter warm dan handschoenen.

Heuptas

Je telefoon, je ID-bewijs, een flesje water: als je gaat wandelen wil je dit allemaal kunnen meenemen. Een heuptas is dan heel handig. Het voordeel is dat je makkelijker bij je spullen kunt dan wanneer je een rugzak meeneemt. Er zijn heuptassen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Geef de Sint daarom door welk soort heuptas je graag zou willen hebben.

Notitieboekje

Als je aan je conditie gaat werken, is het handig om je vorderingen bij te houden. In een notitieboekje kun je bijvoorbeeld noteren hoe je jezelf voelde en hoe de trainingen zijn gegaan. Ook kun je aantekeningen maken van positieve ervaringen. Op die manier blijf je in 2020 gemotiveerd om aan je conditie en fitheid te werken. Beplak je notitieboekje met inspirerende en motiverende teksten of plaatjes (die stickers kun je eventueel ook aan de Sint vragen).

Bekijk alle artikelen