Gezond in beweging met FitStap!

Deze apps helpen je om gezonder te eten

Een app kan je helpen om gezonder te eten. Het Voedingscentrum heeft drie verschillende apps ontwikkeld. Waar kun je deze apps precies voor gebruiken? FitStap ging op onderzoek uit.

De app ‘Kies ik gezond?’

Gezond eten begint eigenlijk al in de supermarkt. De app 'Kies ik gezond?' helpt je om gezondere producten te kiezen. Natuurlijk kun je op de verpakking van een product kijken, maar met deze app kun je de voedingswaarden nog makkelijker bekijken. Je scant de streepjescode van het product en je ziet vervolgens precies wat er in zit en of het in de Schijf van Vijf past. Past het product hier niet in, dan krijg je een aantal gezondere alternatieven te zien. Je kunt in de app ook zelf naar producten zoeken en producten met elkaar vergelijken om het gezondste product te kiezen.

Meer info over deze app

De Eetmeter app

Deze app kun je gebruiken als een digitaal eetdagboek. Je voert in wat je op een dag eet en de app toont je welke voedingsstoffen er in je voeding zitten. Je krijgt te zien hoe jouw voeding zich verhoudt tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en op welke manier je jouw voeding zou kunnen verbeteren. Ook kun je in de app bijhouden hoeveel je beweegt.

Meer info over deze app

Slim koken app

Weet je niet precies hoe je gezond kunt koken? Dan kan deze app je hierbij helpen. Je voert een ingrediënt in en de app toont je vervolgens verschillende recepten. Je kunt hierbij je voorkeuren aangeven en invoeren of je bijvoorbeeld een recept zonder zout wilt vinden. Handig is dat de ingrediënten voor het recept op je boodschappenlijst komen te staan.

Meer info over deze app

Bekijk alle artikelen