Gezond in beweging met FitStap!

Wat zijn gezonde snacks om mee te nemen tijdens je wandeling?

Ga je een lange wandeling maken, dan is het verstandig om iets te eten mee te nemen. Wat zijn gezonde snacks tijdens het wandelen? Deze 5 voedingsmiddelen zijn geschikt om mee te nemen in je wandeltas.

Door Esmee Marsé, diëtist

Er zijn maar weinig hobby’s zo ontspannend én gezond als wandelen. Met het maken van een stevige wandeling verbranden we calorieën en stimuleren we het hart en de bloedvaten. Daarnaast bouwen we spieren en conditie op. Allemaal voordelen dus. Behalve beweging is ook voeding belangrijk in een gezonde leefstijl. Je lichaam heeft voedsel nodig om voldoende energie te hebben en om te herstellen na een inspanning. Vooral tijdens lange wandelingen is het goed om iets te eten mee te nemen. Wat zijn goede voedingsmiddelen tijdens het wandelen?

Fruit

Fruit is ideaal om mee te nemen. Dit gezonde snoep is van zichzelf al verpakt en hoeft dus alleen van de fruitschaal in je wandeltas te rollen. Fruit bevat vitamines en mineralen, gezonde vezels voor je darmen en energie voor je spieren. Te veel gedoe? Met mate past een pakje (100%) vruchtensap of een smoothie ook prima in een gezond wandelaarsdieet.

Hardgekookte eieren

Laat het ei in zijn schilletje zitten na het koken, dan is ook deze eiwitrijke topper op natuurlijke wijze voorverpakt. Eieren zijn goed voor het opbouwen en herstellen van spieren. Ze geven daarnaast een vol gevoel, terwijl je weinig calorieën binnenkrijgt. Een snufje peper, kerrie of paprikapoeder geeft het ei extra smaak. Neem je (zelfgemaakte) kruidenmix mee in een lenzendoosje: veel handiger dan het hele vaatje in te pakken.

Water

Ga onder geen enkele voorwaarde de deur uit zonder een flesje water in je wandeltas te stoppen. Goed drinken tijdens het lopen is minstens zo belangrijk als gezond eten. Tijdens je wandeling, zeker in de warmere maanden, zweet je veel en dat moet natuurlijk aangevuld worden. Bovendien bevat water geen calorieën.

Snackgroente

Voor de lekkere trek tussendoor is een bakje met snacktomaatjes, komkommertjes, radijsjes, paprika, wortel en bleekselderij altijd een gezonde keuze. Het bevat een kleine hoeveelheid water, veel vitamines, mineralen, vezels en het bevat nagenoeg geen calorieën, vetten of zout. Voor extra smaak kun je een kruidenmixje gebruiken, die kan dan mooi in het andere vakje van het lenzendoosje!

Noten

Gezond, voedzaam en o zo lekker. Noten bevatten gezonde vetten die het hart en de bloedvaten een extra boost geven. Daarnaast geven ze een vol gevoel, zodat je er onderweg weer helemaal tegenaan kunt. Neem per persoon ongeveer 25 gram noten mee. Van te veel noten kun je aankomen, dus snack met mate!

Recept om mee te nemen – voor de creatieve wandelaar

  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 100 gram bevroren mangoblokjes
  • 30 gram gesneden ijsbergsla
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  1. Hussel de gerookte kipreepjes, sla en chilisaus door elkaar. Doe dit in een meeneembakje.
  2. Doe de bevroren mangoblokjes erbij. Schud even goed door (deksel op het doosje!)
  3. Inpakken en meenemen. De bevroren mangoblokjes ontdooien langzaam maar houden de kip op een prettige temperatuur. Eet ongeveer 3 uur later op.

Kijk voor meer voedingsadviezen op www.dieetditdieetdat.nl

Bekijk alle artikelen