Gezond in beweging met FitStap!

Tips om ook de komende tijd gezond te eten

De coronacrisis heeft ons dagelijks leven flink overhoop gegooid. Gezond eten kan er daardoor wel eens bij in schieten. Daarom geven we je tips om ook de komende tijd gezond te blijven eten.

Zorg voor een eetstructuur

Met een minder duidelijke dagstructuur kan het ook lastig zijn om je aan een eetstructuur te houden. Plan de drie hoofdmaaltijden op vaste tijdstippen. Werk je thuis, neem dan ook de tijd voor deze eetmomenten. Eet dus niet tijdens je werk, maar neem even een pauze om te lunchen.

Sla je ontbijt niet over

Misschien ben je geneigd om na het opstaan meteen achter je laptop te kruipen en te gaan werken. Neem de tijd om eerst te ontbijten en ga dan pas aan het werk. Op die manier heb je voldoende energie om de dag te beginnen en voorkom je dat je in de loop van de ochtend honger krijgt (en de koekjes liggen thuis waarschijnlijk makkelijker binnen handbereik dan op je werk).

Kook gezond en gevarieerd

Misschien heb je nu wel meer tijd om te koken. Experimenteer in dat geval eens met nieuwe en gezonde recepten. Zo zorg je bovendien voor variatie in je voeding. Zoek gezonde recepten op internet op om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld op deze site van het Voedingscentrum. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of gekaramelliseerde koolraap?

Maak een boodschappenlijstje

Ga niet onnodig vaak naar de supermarkt, maar haal het liefst één keer per week alles wat je voor die week nodig hebt. Maak hiervoor een duidelijk boodschappenlijstje. Anders heb je de kans dat je méér koopt dan je eigenlijk nodig hebt. Want zoals je de afgelopen weken al regelmatig hebt gehoord: hamsteren is absoluut niet nodig. Bepaal vooraf wat je op welke dag wilt koken en schrijf alle benodigdheden op. Sorteer de producten vervolgens op type product (groente/fruit, zuivel, vlees etc.). Op die manier houd je de tijd die je in de winkel bent zo kort mogelijk.

Naar alle artikelen