Gezond in beweging met FitStap!

Blog - Conny Giesen

Conny Giesen: “Ik ben een beetje wandelverslaafd geraakt”

Het regent vandaag de hele dag, maar ik zit al wel aan bijna negen wandelkilometers. Mijn zus vroeg vanmorgen nog: ‘Zal ik je even met de auto brengen?’ Ik loop liever.

Minder somber

Als ik een dag niet wandel, word ik onrustig, dan mis ik iets. Ik ben de afgelopen drie maanden echt een beetje wandelverslaafd geraakt. Dat had ik van tevoren nooit verwacht. Mijn conditie is verbeterd en een speurwandeling met de hond gaat makkelijker. Ik voel me ook minder somber.

Nieuwe gewoontes aangeleerd

Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose diabetes. Met voeding heb ik de waardes weer redelijk goed gekregen, maar ik wilde de ziekte ook met beweging aanpakken. Dat was mijn persoonlijke doelstelling tijdens het FitStap-programma. Het mooie is dat je in twaalf weken tijd nieuwe gewoontes aanleert. En dat je anders naar je omgeving gaat kijken, want ik volg nu ook weleens een bewegwijzerde wandelroute bij mij in de buurt. Dat deed ik nooit zo bewust.

Er zelf iets van maken

In december ben ik met twee andere deelnemers - onder wie mijn schoonzus Anne-Marie - op de Posbank gaan wandelen, in de sneeuw. Een van de huiswerkopdrachten was: wandel eens door het zand. Dat zand hebben we op eigen initiatief ingeruild voor sneeuw, we dachten dat dat wel mocht, haha. Dat is het leuke van de opdrachten tussendoor, dat je er zelf iets van kunt maken. Mijn schoonzus beklom als huiswerk de Martinitoren, ik koos voor een uitkijktoren in de buurt.

Grenzen leren kennen

Je leert echt je eigen grenzen kennen, dat vind ik heel waardevol. Tijdens een van de trainingen wilde ik stoer meelopen met de meer gevorderde lopers in de groep, maar dat bleek niet te gaan. Nu weet ik welk tempo het best bij mij past. Het groepsprogramma is inmiddels afgelopen, maar ik blijf zelf doorwandelen. Elke dag 10.000 stappen zetten, dat is mijn nieuwe doel.