Gezond in beweging met FitStap!

Campagne


Social media

Om de naamsbekendheid van FitStap te vergroten en te ondersteunen bij de werving van deelnemers, vind je FitStap op social media.
Op de eigen social media kanalen van FitStap (Twitter en Facebook) plaatsen we regelmatig interessante berichten. Ook hebben we een eigen YouTube kanaal.

Volg deze kanalen en deel de berichten vooral ook op je eigen social media.

In de media

Hebben we FitStap-nieuws, dan versturen we een persbericht naar (online) kranten, tijdschriften, radio- en tv-zenders. Ook via ons netwerk komen we bij de media 'binnen'. Hieronder vind je een overzicht van 'FitStap in de media'. Heeft jouw programma onlangs ook media-aandacht gekregen? Laat het ons weten via info@fitstap.nl en we voegen het bericht/de opname toe.

Coach Jolanda Hogenbirk bij radio-omroep Buurtzorg Amsterdam
Op 10 september 2019 werd FitStap coach Jolanda Hogenbirk geïnterviewd door Radio Steunkous, de omroep van Buurtzorg Amsterdam. Ze vertelde er vol enthousiasme wat FitStap uniek maakt. Klik hieronder voor het fragment:

MAXVandaag: FitStap - niet omdat het moet, maar omdat het leuk is

Via NOC*NSF kwamen we in contact met de redactie van MAX Vandaag. Op hun

website besteden ze aandacht aan diverse sporten en daar is FitStap er één van! In het artikel vertellen coach Linda Leenders en deelnemer Herman Geurts enthousiast wat FitStap zo bijzonder maakt. Bewegen: niet omdat het moet, maar omdat het leuk is! Klik hier voor het hele artikel op www.maxvandaag.nl.

FitStap in Vitaal Journaal
In mei 2018 verscheen er een artikel over FitStap in Vitaal Journaal. Dat is een huis-aan-huis blad gericht op 55+'ers. Vitaal Journaal verschijnt in de regio's: Súdwest-Fryslân, Heerenveen-de Friese Meren, Gouda, Schiedam-Vlaardingen, Rotterdam-Zuid, Rotterdam Zuidoost, Zoetermeer, Tilburg en Waalwijk. De oplage is 370.000. Klik hier voor het artikel in Vitaal Journaal.

FitStap-deelnemer Conny Giesen in het AD
In de bijlage Levensstijl die 28 februari 2018 verscheen bij het AD werd aandacht besteed aan wandelen. Ook Conny Giesen (deelnemer pilot FitStap) kwam daarin aan het woord. Een mooie reclame voor het wandelen!

Helaas is in het artikel de naam 'FitStap' niet opgenomen. Maar in het bericht dat we naar aanleiding van de bijlage plaatsten op wandel.nl verwezen we natuurlijk wel naar ons programma. Klik hier voor het artikel "Laagdrempelige wandelsport geeft vitaliteit enorme impuls".

Beurzen/Bijeenkomsten

Regelmatig presenteren we FitStap op beurzen en bijeenkomsten. Hieronder vind je een overzicht van de laatste beurzen en bijeenkomsten waar we aanwezig zijn/waren.

Nationale Diabetes Challenge Festival - Olympisch Stadion Amsterdam - 29 september 2018
Op zaterdag 29 september 2018 werd de Nationale Diabetes Challenge feestelijk afgesloten met wandelingen en sport- en spelactiviteiten. Op de informatiemarkt presenteerden we FitStap als logisch vervolg op de Nationale Diabetes Challenge.50PlusBeurs - Jaarbeurs Utrecht - 18 t/m 22 september 2018
Samen met onze partner NL Actief presenteerden we ons beweegprogramma FitStap op de 50PlusBeurs. Met 100.000 bezoekers is het 's werelds grootste evenement voor actieve 50-plussers. Tijdens de beurs legden we bezoekers een aantal vragen voor. Aan de hand van hun antwoorden konden we hen op maat informatie geven over FitStap. Ook geven de resultaten van het onderzoek ons meer inzicht in de mogelijkheden, wensen en verwachtingen van potentiële deelnemers aan FitStap. En dat stelt ons weer in staat het beweegprogramma verder te ontwikkelen.

Huisartsbeurs - Jaarbeurs Utrecht - 7 april 2018

Tijdens de Huisartsbeurs presenteerden we op het Beweegplein van NOC*NSF ons beweegprogramma. Een mooie kans om onder de aandacht te komen van de huisartsen en hun medewerkers. We voerden er interessante gesprekken met onder andere huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkmanagers. Niet alleen konden we zo FitStap promoten, ook kregen we veel informatie over de processen binnen huisartspraktijken en lokale initiatieven. Een aantal huisartsen was direct geïnteresseerd. Hen brachten we rechtstreeks in contact met een FitStap coach in de buurt.

Sportconventie NOC*NSF - Papendal - 14 mei 2018

Tijdens de Sportconventie van NOC*NSF introduceerden we ons partnership met NL Actief. Paul Sanders (algemeen directeur KWBN) en Patrick Rijnbeek (adjunct-directeur NL Actief) verzorgden daar een workshop waarin ze met de aanwezigen in gesprek gingen over het belang van deze samenwerking voor de toekomst van de sport. De aanwezigen, zowel gemeenten als andere sportbonden, reageerden enthousiast.

Advertentie in ANBO magazine

Onze FitStap campagne loopt online. Onlangs kregen we echter een mooie aanbieding om in de vorm van een uitruil van advertenties een uiting te plaatsen in het ANBO magazine. Dit tijdschrift van de ouderenbond gaat naar hun ruim 100.000 leden. Een mooie kans. En daarom maakten zij in het mei-nummer kennis met Lieke.

Buitensport magazine

Als buitensportbonden bundelen we onze krachten. Half augustus 2018 verscheen het magazine Buitensporten - Leuk & Gezond in een oplage van 270.000 exemplaren. In vier pagina's presenteren we FitStap. Het tijdschrift ligt vanaf september 2018 t/m half juni 2019 in bijna 5.000 wachtkamers van (alle) ziekenhuizen, huisartsen, apotheken en fysiotherapiepraktijken. Dit initiatief wordt ondersteund door NOC*NSF. Klik hier voor een digitale versie van het magazine Buitensporten - Leuk & Gezond.

Advertorial in nieuwsbrief GezondNU

Om onze Weer fit na je vakantie-campagne een extra 'boost' te geven, plaatsten we eind augustus 2018 een advertorial in de nieuwsbrief van GezondNU. GezondNU omvat een tijdschrift, website, social media en een nieuwsbrief. Centraal staan onderwerpen over gezondheid, voeding en psyche. De doelgroep bestaat vooral uit vrouwen vanaf 35+ met een hoge interesse in die drie pijlers. Via een link in de nieuwsbrief kwamen de lezers op de website van GezondNU terecht en daar werden ze doorverwezen naar fitstap.nl. De komende weken monitoren we de resultaten.

Promotiefilm opleiding FitStap coach

Naast het promoten van FitStap bij potentiële deelnemers, besteden we ook aandacht aan het werven van nieuwe FitStap coaches. Daarbij zetten we onder andere onze nieuwe promotiefilm voor de opleiding FitStap coach in. Deze maakten we tijdens de opleiding op 21 en 22 juni 2019 in Nijmegen.