Gezond in beweging met FitStap!

Coaches - Praktische tips

Feestdagen
Pasen, Koningsdag, Pinksteren, Hemelvaart, Kerst ... Wat te doen als jouw groepstraining precies op een feestdag valt? We adviseren je in overleg met de groep een andere dag te kiezen om de training in te halen. Eventueel kun je ook aan het einde van het programma de groepstraining toevoegen.

De zelfstandige trainingen, opdrachten en tips in de app lopen in de weken waarin feestdagen vallen wel gewoon door. Deelnemers kunnen dus doorgaan met hun programma, alleen voor de groepstraining moet een ander moment gekozen worden.

Wandeltrainersdag in teken van Leefstijl
Op zaterdag 6 april 2019 vond voor de achtste keer de Wandeltrainersdag plaats. Dit jaar stond deze in het teken van Leefstijl. De deelnemers maakten tijdens workshops ruimschoots kennis met FitStap, hét beweegprogramma gericht op een gezonde leefstijl. Ook voor FitStap coaches was deelname aan de Wandeltrainersdag zeker een aanrader! Tijdens vier inspiratiesessies kwamen zij tot nieuwe inzichten. Ook deden zij nieuwe kennis op bij workshops en clinics met aandacht voor nieuwe trainingsvormen en -technieken, bewegen met specifieke doelgroepen, groepsdynamiek en observatie. De Wandeltrainersdag 2020 kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan.

Specialistische voedingsvragen
Het onderwerp Gezonde voeding maakt onderdeel uit van de opleiding tot FitStap coach. Toch kan het natuurlijk gebeuren dat je tijdens het FitStap programma vragen krijgt waar je het antwoord niet op hebt. In dat geval raden we je aan contact op te nemen met een diëtist die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Je weet dan zeker dat je met een professionele diëtist te maken hebt. Contactgegevens van een diëtist bij jou in de buurt vind je hier: www.dieetditdieetdat.nl. Heb je deelnemers voor wie aanvullende begeleiding van een diëtist goed zou zijn, wijs hen dan ook op deze website.

Bijwonen training andere coach
Als FitStap coach kan het heel inspirerend zijn om eens deel te nemen aan een sessie van een andere coach. Zo bezocht Lucy Glaap de training van Linda Leenders. Lucy: "Afgelopen maandag deed ik mee met een les van Linda Leenders in Heumen. Zeer de moeite waard om een voorproefje te nemen op de lessen die ik zelf mag geven. Bij het zien van de enthousiaste deeelnemers viel me op dat ze veel geleerd hadden in de training. Goede techniek en ze hadden flink de vaart erin. Iedere week had Linda een nieuw parcours uitgestippeld. Ditmaal langs de dijk. Met bewust- of onbewust dijk op..dijk af... klimmen en dalen dus. Linda heeft oog voor de natuur. Ze liet ons mooie plekjes zien zoals een verscholen vennetje. Soms wees ze ons op een prachtige vogel. Er werd veel gepraat, gelachen en plezier gemaakt. Ja lekker ontspannen, plezier en genieten het hoort er bij."

Wissel ervaringen uit
We moedigen je aan als FitStap coach gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring. Met dit doel riepen we de besloten Facebookgroep voor FitStap coaches in het leven. Deze online ontmoetingsplaats is er om met andere FitStap coaches tips en tricks uit te wisselen en elkaar te inspireren. De Facebookgroep is dus dé plek om contact te hebben met de andere coaches. Heb je een gerichte vraag aan het FitStap team? Mail deze dan naar: info@fitstap.nl.