Gezond in beweging met FitStap!

Over FitStap

Wat is FitStap?FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.

Het FitStap-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Beweging (wandeltraining, maar ook cognitieve fitness)

2. Voeding

3. Mental coaching

Voor wie is FitStap?

FitStap is bedoeld voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet en of je rekening moet houden met een beperking of niet, iedereen kan meedoen met FitStap. Je voert alle trainingen en opdrachten helemaal op je eigen tempo en niveau uit. De groepstrainingen zijn zodanig opgebouwd dat ze voor iedereen haalbaar zijn.

Programma

Gedurende twaalf weken heb je iedere week op een vast moment een groepstraining. Binnen je groep ga je aandacht besteden aan onderwerpen als: wandeltechniek, materiaal, voedingskennis en mentale coaching. Je persoonlijke doelstellingen staan gedurende het hele programma centraal.

Iedere week voer je naast de groepstraining twee zelfstandige trainingen uit. Deze kun je zelf inplannen, dus je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Van te voren krijg je een schema zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast krijg je iedere week via de FitStap-app een aantal opdrachten en tips. Door deze opdrachten en tips krijg je meer inzicht in een gezonde leefstijl. Ook leer je hoe je een gezonde leefstijl kunt inpassen in je dagelijks leven.

FitStap bestaat dus iedere week uit de volgende onderdelen:

 • Een groepstraining

 • Twee zelfstandige trainingen

 • Twee praktische opdrachten via de FitStap-app

 • Vier tips via de FitStap-app

Prijs

De deelnameprijs van het FitStap-programma verschilt per coach. Dat komt omdat iedere coach een eigen draai geeft aan het basisprogramma. Sommigen combineren het met ander sportaanbod of bieden extra faciliteiten. Wat deelname aan FitStap bij jou in de buurt kost, vind je in het locatieoverzicht. Als je doorklikt op de coach van jouw keuze, lees je meer over zijn/haar aanbod. Zo kun je een programma uitzoeken dat precies bij jou past!

Het basisprogramma van FitStap bestaat uit:

 • Persoonlijke begeleiding van een gecertificeerde wandelcoach
 • Wekelijks een groepstraining
 • Zelfstandige trainingen, opdrachten en tips om individueel aan de slag te gaan
 • Online ondersteuning via de speciale FitStap-app (hiervoor moet je de beschikking hebben over een smartphone). Via de app kun je in contact komen met je coach en groepsgenoten

FitStap eerst - gratis - proberen? Meld je dan aan voor een FitStap Proefles!

De FitStap app

Om FitStap te kunnen uitvoeren en ervaren, is een speciale FitStap app gemaakt. Deze app is gratis voor deelnemers van het programma. Tijdens het FitStap programma krijg je veel ondersteuning via de FitStap app. Deze maakt een belangrijk deel uit van het programma. Je vindt er jouw vorderingen, we geven je tips én we prikkelen je met inspirerende opdrachten en achtergrondinfo. Ook een beschrijving van jouw individuele trainingen vind je in de app. Bovendien sta je via de app (ook buiten de groepstraining om) in contact met je coach.

De FitStap app bevat:

 • Wandeltrainingen met verrassende oefeningen

 • Tracking van jouw gelopen routes, afstand en snelheid

 • Inspirerende opdrachten op het gebied van voeding, coaching en cognitieve fitness

 • Motiverende tips over voeding, leefstijl, cognitieve fitness en coaching

 • Contactmogelijkheid in de vorm van een chatfunctie met jouw groepsgenoten en de coach

Naast de wekelijkse groepstraining train je twee keer in de week zelfstandig, met behulp van deze app. Dankzij de opdrachten en tips die in de app worden getoond, ga je actief aan de slag om je fit(ter) te voelen.

De app is functioneel voor deelnemers van het programma FitStap; na betaling en voorafgaand aan de start van het programma ontvangt de deelnemer een mail met activatiecode. Na download van de app via Apple App Store en Google Play Store, kan deze geactiveerd worden met behulp van registratie met de code. De app is beschikbaar voor iOS 10.3 en Android 5.1.

Ja, ik wil deelnemen