Gezond in beweging met FitStap!

Partners

ReumaNederland

Wandelen is een van de meest laagdrempelige en veelzijdige vormen van bewegen. KWBN en ReumaNederland geloven in de kracht van wandelen voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma voor wie bewegen niet altijd makkelijk maar wel van groot belang is. Met een aangepast FitStap programma begeleiden we mensen met reuma op maat om op een verantwoorde manier in beweging te komen.

HAN Hogeschool

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ook wel aangeduid als de HAN, is met 33.000 studenten een van de grotere hogescholen van Nederland en verzorgt hbo-opleidingen. De HAN heeft een bijdrage geleverd aan de opzet voor het programma en opleiding van FitStap.

Universiteit van Maastricht

De Universiteit Maastricht is een van de jongste universiteiten van Nederland, gevestigd in Maastricht. Voor het FitStap programma heeft de Universiteit Maastricht uitvoerig onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van potentiële deelnemers.

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam is een brede onderzoeks- en onderwijsuniversiteit in Amsterdam. Net zoals de Universiteit van Maastricht heeft ook de Vrije Universiteit Amsterdam een intensief onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van potentiële deelnemers aan het FitStap programma.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is de beroepsvereniging voor en door diëtisten. De NVD vertegenwoordigt de diëtist op (inter)nationaal niveau, zet zich in voor de kwaliteit en toegankelijkheid van de diëtetiek en behartigt de belangen van de diëtist. Speciaal voor consumenten lanceerde de NVD de website www.dieetditdieetdat.nl. De NVD ondersteunt FitStap.

Nationale Diabetes Challenge (NDC)

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland door hen met wandelen in beweging te brengen.

FitStap en de Nationale Diabetes Challenge hebben uitgesproken elkaars initiatief te ondersteunen.

NL Actief

FitStap en NL Actief, de brancheorganisatie voor de betere fitnesscentra, slaan hun handen ineen om Nederland in beweging te krijgen. Fitnesscentra kunnen nieuwe doelgroepen (ouderen, chronisch zieken) buitenactiviteiten aanbieden met tot wandeltrainer opgeleide fitnessinstructeurs. En wij vergroten ons netwerk met goed opgeleide FitStap coaches.