Astrid Mensink

Jouw FitStap Reuma coach

Vitaal en gezond door wandelen!

"Ik geloof in de kracht van kleine stappen die uiteindelijk leiden tot een grote verandering in iemands leven". I AM Astrid Mensink en ik wil jou helpen om die eerste Fit-stap te zetten naar een gezonde leefstijl. Loop je mee?

“KRACHT VAN WANDELEN”

FitStap Reuma Twente

Pijn, stijfheid of vermoeidheid kunnen het voor mensen met reumatische aandoeningen moeilijker maken om te bewegen. Waarom is het dan toch aan te raden om voldoende lichamelijk actief te blijven?

“Door regelmatig te bewegen en oefeningen te doen kunt u uw gewrichten soepel houden, uw spieren sterker maken en uw conditie op peil houden of verbeteren. Op deze manier kunt u de beperkingen als gevolg van de reumatische aandoening zoveel mogelijk voorkomen of verminderen. Daarnaast is voldoende lichaamsbeweging, net als voor mensen die geen reumatische aandoening hebben, belangrijk om aandoeningen als bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en suikerziekte te voorkomen.” (Bron: MijnReumacentrum | Medisch Spectrum Twente)

Met FitStap kom je samen met anderen in beweging en daardoor stimuleer je elkaar. Ook zul je herkenning bij elkaar vinden en kun je ervaringen uitwisselen. Wandelen is een laagdrempelige, effectieve en krachtige manier van bewegen. Wandelen in de natuur geeft energie en zorgt voor rust in je hoofd. Op een ontspannen wijze en afgestemd op je eigen niveau.

Plezier en humor vind ik erg belangrijk: dat noem ik de Fitstap Fun-Factor. Hierdoor ontstaat als vanzelf een fitter en vitaler lijf en brein. Je zult versteld staan waartoe je in staat bent en wat Fitstap met je doet!

Gedurende het fitstap programma van 12 weken gaan we in groepsverband laagdrempelig aan de slag. We wandelen één keer per week gezamenlijk in de buitenlucht door de prachtige Twentse natuur. Na de wandeltraining drinken we een kopje koffie of thee en is er ruimte om na te praten. Daarnaast wandel je nog 2 keer in de week voor jezelf. We trainen de techniek van sportief wandelen, verschillende spiergroepen, maar we gaan ook het brein prikkelen door middel van cognitieve fitness. Ook ontvang je via de gratis FitStap-app allerlei tips, informatie en opdrachten voor thuis die aansluiten op de trainingen. Alle onderdelen dragen bij aan het behalen van je persoonlijke doelen. Je krijgt meer conditie, je spieren nemen toe en je kunt steeds langer wandelen.

I AM Astrid Mensink, een enthousiaste vrouw, woonachtig in Tubbergen met passie voor zingen, wandelen en wielrennen. Als locatie voor de FitStap Reuma Twente heb ik bewust voor Delden gekozen. Een mooie (landgoed Twickel) centrale plek in Twente waar ik mij (als geboren Bentelose) ook thuis voel. Vanuit Tubbergen geef ik de reguliere FitStap training. Hier kan in 2023 nog een FitStap Reuma aan toegevoegd worden bij voldoende belangstelling.

Heb je nog twijfels of FitStap bij je past? Stuur me een berichtje of bel me dan gaan we hierover in gesprek. Of wil je naast het programma wat extra begeleiding om gemotiveerd te blijven? Dat kan! Naast de FitStap trainingen bied ik als leefstijl en vitaliteit coach ook individuele wandel coaching aan. ( www.leefstijlkracht.nu ) Op die manier kan ik je helpen om dieper op je persoonlijke vraagstukken en doelen in te gaan. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Een eerste kennismaking is altijd vrijblijvend en gratis.

Wil jij:

  • Meer grip hebben op je leven?
  • Je blij en energiek voelen?
  • Beter voor jezelf zorgen?
  • Meer ontspanning in je lijf ervaren?
  • In beweging komen?

Je moet het zelf doen…maar je hoeft het niet alleen te doen! Zet de eerste FitStap en beweeg mee! Van harte welkom!

Trainingslocaties

Geïnteresseerd in een ander tijdstip?

Gezond in beweging met FitStap!

Contactgegevens

Heb je vragen aan deze FitStap-coach over de wandeltrainingen?

06-30073726

Ervaringen