Henk Klok

Jouw FitStap Reuma coach

Vitaal en gezond door wandelen!

Fitstap wandelprogramma voor mensen met reuma of artrose

Als je reuma hebt is het geen vanzelfsprekendheid om te bewegen en te sporten. Door de chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen en de onvoorspelbaarheid en intensiteit van deze klachten word je beperkt in je dagelijkse activiteiten en het bewegen.

Wandelen is een laagdrempelige manier om te bewegen en heeft een positief effect op de fysieke klachten die je ervaart met reuma. Er is aangetoond dat door te gaan wandelen en spierversterkende oefeningen te doen je minder vermoeidheid, pijn en stijfheid ervaart. Het versterken van je spieren zorgt voor een betere schokdemping en vergroot de belastbaarheid van je gewrichten.

Doordat je je fitter voelt zul je ook merken dat je meer vertrouwen in je eigen lichaam krijgt en dat je minder beperkingen ervaart in het dagelijkse leven, je kwaliteit van leven neemt toe!

Belangrijk is dat je het wandelen rustig opbouwt in duur en intensiteit en daarbij goed naar je lichaam luistert.

Dit Fitstap wandelprogramma is er speciaal voor mensen met reuma of artrose doordat er rekening gehouden wordt met de specifieke belastingaspecten. Tijdens het wandelen is er sprake van een lage gewrichtsbelasting doordat je matig intensief beweegt.

Het Fitstap wandelprogramma bestaat uit een geleidelijke opbouw in duur en tempo waarbij specifiek aandacht is voor de techniek van het wandelen. Deze aandacht in combinatie met de spierversterkende oefeningen zorgen ervoor dat je met plezier gaat wandelen. Daarnaast doen we ook oefeningen voor je brein, cognitieve fitness. Uit onderzoek is gebleken dat oefeningen voor je brein in combinatie met bewegen ervoor zorgt dat o.a je concentratie en coördinatievermogen verbetert maar ook je je geheugen traint en reactievermogen beter wordt. Cognitieve fitness draagt bij aan verbetering van je dagelijks functioneren.

Je wandelt één keer per week onder deskundige begeleiding samen met anderen en krijgt daarnaast twee individuele opdrachten per week. Belangrijke uitgangspunten bij de wekelijkse bijeenkomsten zijn: je veilig voelen om mee te doen, respect en plezier met als doel om je fitter en gezonder te gaan voelen!

De individuele opdrachten krijg je aangereikt door middel van een app waarbij jezelf kunt bepalen wanneer je deze oefeningen doet. Dit kun je alleen of met (één van) de anderen van je groep doen, dit bepaal je helemaal zelf. Het wandelprogramma is flexibel van opzet waardoor er rekening gehouden wordt met jouw activiteiten niveau van de dag.

Het wandelprogramma bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten met je medewandelaars van 1,5 uur Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over wandeltechniek, doen we spierversterkende oefeningen en cognitieve fitness. Daarnaast krijg je de beschikking over een speciale app met individuele (wandel)opdrachten. Deze kun je uitvoeren op de tijd die jou uitkomt.

Aanmelding

Wil je je aanmelden of meer weten over het programma, neem dan contact op met:

Henk Klok

06 44040731

info@vitaallloop.nl

www.vitaalloop.nl

Trainingslocaties

Henk Klok heeft geen trainingen beschikbaar.

Gezond in beweging met FitStap!

Contactgegevens

Heb je vragen aan deze FitStap-coach over de wandeltrainingen?

06-44040731

Ervaringen