Josephine Sondag

Jouw FitStap Reuma coach

Vitaal en gezond door wandelen!

Ik ben Josephine Sondag, Fitstap-coach en hardlooptrainster.

Als fitstapcoach neem ik je graag mee om te ervaren hoe fijn bewegen kan zijn. Het gaat er niet om hoe hard je gaat, het bewegen staat voorop. Jezelf beter voelen in je lijf met alle belemmeringen die je hebt. Bij Reuma is het luisteren naar je lichaam heel belangrijk. Ik wil je hier graag in ondersteunen.

Je kunt last hebben van verminderde stabiliteit in de gewrichten en een minder zeker looppatroon.

FitStap biedt beweegvormen op wisselende ondergrond, in de buitenlucht, met wisselende omstandigheden en mogelijk afleidende prikkels en biedt zo een functionele stabiliteits- en balans training. Ieder mens beweegt naar belastbaarheid.

Ik heb ruime ervaring met bewegen. Bovendien heb ik zelf ondervonden hoe moeilijk het kan zijn om ermee te beginnen en ook om het vol te houden. Laat je inspireren om jezelf te bewegen, ook met de beperking die je hebt. Kom en gun jezelf om de uitdaging aan te gaan. Je zult je wellicht beter gaan voelen.

Buiten zijn , inspanning en ontspanning te combineren. Om vooral veel plezier te hebben staat bij mij hoog in het vaandel. Beleef en geniet.

Wat achtergondinformatie:

Vanaf 1980 stond ik veel op de tennisbaan. Daar liep ik een ernstige blessure op, gescheurde kruisbanden. Na mijn revalidatie wilde ik weer gaan sporten maar ik wist niet goed welke sport. Tennissen kon ik niet meer, in die sport zijn er teveel onverwachte bewegingen, niet goed voor mijn knie. Het werd een flinke stap terug, maar ik bewoog.

Het wandelen kwam op mijn pad. Na de beginnerspijntjes, zo noemde mijn trainer dat, brak er een periode aan van veel wandelen in de natuur. Ik begon het steeds leuker te vinden. Mijn conditie ging vooruit. Ik wandelde de Nijmeegse 4 daagse met mijn vriendinnen. , ik voelde me fitter dan ooit. Wat een beleving. Naast het wandelen heb ik toen het hardlopen opgepakt. Mijn eerste marathon was in New York. Er volgden er nog 2 in Rotterdam. Momenteel ben ik hardlooptrainster bij een atletiekvereniging.

Trainingslocaties

Geïnteresseerd in een ander tijdstip?

Gezond in beweging met FitStap!

Contactgegevens

Heb je vragen aan deze FitStap-coach over de wandeltrainingen?

024 - 365 55 75

Ervaringen