Els Rovers

Jouw FitStap coach!

Vitaal en gezond door wandelen!

CURSUS SPORTIEF WANDELEN VAN START

Mijn naam is Els Rovers , ik ben inmiddels 65 jaar en naast atletiek trainer heb ik de cursus sportief wandelen van de KWBN gevolgd. Omdat ik zelf , naast mijn fulltime baan als Maatschappelijk werker , zoveel ontspanning voel tijdens het bewegen in de buitenlucht ben ik steeds meer mensen gaan motiveren om te bewegen . Het liefste in de buitenlucht en als je dat plezierig vindt in groepsverband om jezelf te motiveren, nieuwe mensen te leren kennen en te ervaren dat je je fitter gaat voelen. Ieder mens is uniek en iedere prestatie is uniek. Door voor jou op maat een training aan te passen, hoop ik je enthousiast te maken, waardoor je niet alleen de 12 weekse cursus afmaakt, maar hierna doorgaat met wandelen en bewegen. Misschien bij de vereniging . Dat is iets dat je zelf kunt beslissen.

BEWEGEN is het nieuwe medicijn voor gezond oud worden en is meer dan wandelen alleen! Helaas heeft Corona een tijdje roet in het eten gegooid, maar nu ga ik toch echt van start.

PROGRAMMA :

Les 1 Ontvangst met een consumptie. Praktische zaken als voeding, kleding , schoeisel en blessurepreventie met trainingsopbouw worden besproken en vragen beantwoord. Hierna maken we ons klaar voor onze eerste training, met warming up, programma en cooling down. Na de training krijgen jullie uitleg over de eerste trainingsweek en wordt het programma per email toegestuurd.

Les 2 t/m 12 opbouwend programma en het opbouwen van spierkracht , stabiliteit en techniek.

Les 12: De Sportief wandelgroep sluit af met sportieve uitdagingen .

Hierna volgt een gezellig samenzijn , waarbij informatie verstrekt wordt over het vervolg en een eventueel lidmaatschap bij de vereniging AV CAESAR .

ELKE LES 18:00 tot 19:30 uur BESTAAT UIT:

  • Inlopen/wandelen
  • Warming-up
  • Loopscholing voor langzame verbetering van de looptechniek
  • Loopprogramma ( de kern )
  • Coolingdown

Kosten

€ 65,00 over te maken op nr: NL05 RABO 0104 9022 64 t.n.v. AV Caesar Beek onder vermelding van sportief wandelen en je naam. Dit bedrag dient voor de start van de cursus op de rekening van AV Caesar te staan.

Inschrijven

elsrovers@gmail.com ( trainster) of info@avcaesar.nl onder vermelding sportief wandelen.

Vermeld naam, adres en woonplaats en als het kan je emailadres. Op die manier kan er voordat de cursus begint een aantal vragen gesteld worden, rekening houdend met ieders privacy , maar waardoor er preventieve informatie bekend is en de kans op succes groter wordt.

EHBO en reanimatie kennis is aanwezig.

Aarzel dus niet en DURF!! Ervaar hoeveel energie bewegen kan geven en hoe fit en energiek je je kunt gaan voelen.

Trainingslocaties

Hieronder zie je welk(e) FitStap-programma(‘s) deze coach aanbiedt. Kies je programma en schrijf je in.

Els Rovers heeft geen trainingen beschikbaar.

Zo werkt het

Beweegprogramma van 12 weken

Een beweegprogramma van 12 weken met iedere week 1 groepstraining en 2 zelfstandige trainingsmomenten.

Begeleiding van een professionele FitStap coach

Onder begeleiding van jouw professionele FitStap coach leer je alles over gezond bewegen.

Zowel lichaam als geest staan centraal

Naast wandelen is er ook aandacht voor: mental coaching, voedingsadvies en ‘cognitieve fitness’.

Online contact met je FitStap coach

Tijdens het programma onderhoud je online contact met je FitStap coach via de gratis app over je voortgang.

Gezond in beweging met FitStap!

Contactgegevens

Heb je vragen aan deze FitStap-coach over de wandeltrainingen?

06-42282403

Ervaringen

Conny Giesen

Deelneemster pilot FitStap

‘Het mooie aan FitStap is dat je in twaalf weken tijd nieuwe gewoontes aanleert. En je leert echt je eigen grenzen kennen, dat vind ik heel waardevol. Elke dag 10.000 stappen zetten, dat is nu mijn doel.’

Karin van den Broek

Deelnemer aan FitStap

‘FitStap is laagdrempelig, iedereen kan meedoen met de trainingen. Bovendien heeft iedereen binnen de groep hetzelfde doel: fitter worden. We motiveren elkaar enorm. En het is nog gezellig ook!’

Henk Jansma

Deelnemer aan FitStap

‘Ik ben gaan wandelen om af te vallen. Onlangs bleek dat mijn bloeddruk te hoog is en daarom adviseerde de huisarts mij om gezonder te gaan leven. FitStap stimuleert mij om hier ook echt mee aan de slag te gaan. De opdrachten die we via de app krijgen zijn nuttig en zijn erg leuk om te doen.’

Petra Willems

Deelnemer aan FitStap

‘Ik heb artrose en heb er daarom moeite mee om aan het begin van de training op gang te komen. Gelukkig kan ik binnen FitStap alle trainingen in mijn eigen tempo uitvoeren. De coach houdt daar heel goed rekening mee. De trainingen zijn altijd goed uitvoerbaar, zelfs voor mij met mijn beperking.’