Jan Finkenflügel

Jouw FitStap coach!

Vitaal en gezond door wandelen!

‘You’ll never walk alone’ is een lied dat kracht geeft en sterker maakt. Mijn naam is Jan Finkenflügel en ik help jou sterker te maken door in beweging te komen. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten.

Ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan en in beweging te zijn. Van een klein rondje door het bos om even mijn hoofd leeg te maken en energie te tanken tot een uitdagende, meerdaagse tocht, van wandelen geniet ik.

Als coach wandel ik al regelmatig met mijn deelnemers, hierbij voer ik interessante gesprekken maar merk steeds weer dat het wandelen, het bewegen, de deelnemer moeite kost. Daarom heb ik de training FitStapcoach gevolgd om de deelnemer, ook fysiek, nog optimaler te kunnen begeleiden.

Met FitStap bied ik een laagdrempelig programma aan voor iedereen, jong en oud, die het lastig vindt om de eerste stap te zetten. In een kleine groep werken we samen om op een leuke en uitdagende manier jouw doelen te realiseren. Samen trainen is gezelliger en het helpt om elkaar positief te motiveren.

Eigenlijk weet jij ook wel dat bewegen goed is voor je lichaam en je brein en dat een goede conditie helpt om klachten bij bijvoorbeeld diabetes, COPD, hart- en vaatziekte, obesitas, burn-out te verminderen of zelfs te voorkomen. Mijn doel is om jou uit te dagen om samen met mij te gaan bewegen om jouw gezondheid te versterken.

Mijn kracht zit in het verbinden van mensen en positieve ondersteuning bij het bereiken van reële doelen. Ik bezit de kennis en kunde om je te adviseren en je verder te ontwikkelen in jouw mogelijkheden. Het beste uit jou te halen met betrekking tot bewegen en ontwikkelen. Met FitStap breng ik niet alleen je lichaam maar middels leuke oefeningen ook je hersens in beweging. En, als je wilt, kijken we samen naar jouw eetgewoonten om jouw nieuwe en actieve leefstijl te ondersteunen.

‘You’ll never walk alone’ maar samen met Jan Finkenflügel

Trainingslocaties

Hieronder zie je welk(e) FitStap-programma(‘s) deze coach aanbiedt. Kies je programma en schrijf je in.

Geïnteresseerd in een ander tijdstip?

Zo werkt het

Beweegprogramma van 12 weken

Een beweegprogramma van 12 weken met iedere week 1 groepstraining en 2 zelfstandige trainingsmomenten.

Begeleiding van een professionele FitStap coach

Onder begeleiding van jouw professionele FitStap coach leer je alles over gezond bewegen.

Zowel lichaam als geest staan centraal

Naast wandelen is er ook aandacht voor: mental coaching, voedingsadvies en ‘cognitieve fitness’.

Online contact met je FitStap coach

Tijdens het programma onderhoud je online contact met je FitStap coach via de gratis app over je voortgang.

Gezond in beweging met FitStap!

Contactgegevens

Heb je vragen aan deze FitStap-coach over de wandeltrainingen?

06-15378053

Ervaringen

Conny Giesen

Deelneemster pilot FitStap

‘Het mooie aan FitStap is dat je in twaalf weken tijd nieuwe gewoontes aanleert. En je leert echt je eigen grenzen kennen, dat vind ik heel waardevol. Elke dag 10.000 stappen zetten, dat is nu mijn doel.’

Karin van den Broek

Deelnemer aan FitStap

‘FitStap is laagdrempelig, iedereen kan meedoen met de trainingen. Bovendien heeft iedereen binnen de groep hetzelfde doel: fitter worden. We motiveren elkaar enorm. En het is nog gezellig ook!’

Henk Jansma

Deelnemer aan FitStap

‘Ik ben gaan wandelen om af te vallen. Onlangs bleek dat mijn bloeddruk te hoog is en daarom adviseerde de huisarts mij om gezonder te gaan leven. FitStap stimuleert mij om hier ook echt mee aan de slag te gaan. De opdrachten die we via de app krijgen zijn nuttig en zijn erg leuk om te doen.’

Petra Willems

Deelnemer aan FitStap

‘Ik heb artrose en heb er daarom moeite mee om aan het begin van de training op gang te komen. Gelukkig kan ik binnen FitStap alle trainingen in mijn eigen tempo uitvoeren. De coach houdt daar heel goed rekening mee. De trainingen zijn altijd goed uitvoerbaar, zelfs voor mij met mijn beperking.’