Litha Doeland

Jouw FitStap coach!

Vitaal en gezond door wandelen!

Hallo, wat leuk dat je interesse in FitStap hebt! FitStap is het perfecte programma om je fitter te gaan voelen én meer conditie te krijgen. FitStap is laagdrempelig, iedereen is welkom en doet op eigen niveau mee. FitStap biedt zowel fysieke als mentale training en er wordt aandacht besteed aan voeding en het stellen van reële doelen. Bovenal doen we het samen, gezellig en ongedwongen. Kortom een prachtig programma om te beginnen met een actiever leven.

Mijn naam is Litha Doeland. Buiten bewegen en sporten zijn mijn passie, een dag niet bewogen is een dag niet geleefd. Ik ben zelf actief wandelaar, enthousiast hardloper en ik stap zo nu en dan op de racefiets.
Als hardlooptrainer werk ik met atleten aan looptechniek, rompstabiliteit, lenigheid, en uithoudingsvermogen. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat mensen die (opnieuw) met bewegen wilden beginnen, vaak vol goede moed en enthousiasme gaan hardlopen. Hardlopen lijkt makkelijk, je hebt er niet veel voor nodig, en kunt het doen op de momenten die jou het beste passen. Hardlopen blijkt echter in de praktijk zwaarder dan verwacht en daardoor best moeilijk om vol te houden.

Sportief wandelen, mét trainingen in groepsverband, is een veiliger alternatief en goede keuze voor iedereen die (weer) met bewegen wil beginnen en voor wie hardlopen (of een andere sport) een brug te ver is. Gedoseerd, verantwoord en ontspannen werken aan conditie, lenigheid en (romp)stabiliteit heeft op langere termijn meer effect en is makkelijker vol te houden. Eerst maar eens 30 minuten in stevig tempo wandelen zonder buiten adem te raken, zonder spierpijn, zonder pijntjes….daarna kijken we verder…..en hier sluit FitStap dus precies op aan.
Ik help je heel graag om de eerste stap én alle volgende stappen te zetten!

Na het afronden van FitStap kunnen we samen jouw mogelijkheden en wensen bespreken. Wat het ook wordt, blijven wandelen of beginnen met hardlopen, alles is goed zolang jij in beweging blijft.

Mijn bedrijf De Wandelklas biedt wandeltrainingen op maat, FitStap en “walk2run” in Culemborg en naaste omgeving. Neem contact met me op en samen zorgen we voor een aanpak die bij jou past.

Trainingslocaties

Hieronder zie je welk(e) FitStap-programma(‘s) deze coach aanbiedt. Kies je programma en schrijf je in.

Geïnteresseerd in een ander tijdstip?

Zo werkt het

Beweegprogramma van 12 weken

Een beweegprogramma van 12 weken met iedere week 1 groepstraining en 2 zelfstandige trainingsmomenten.

Begeleiding van een professionele FitStap coach

Onder begeleiding van jouw professionele FitStap coach leer je alles over gezond bewegen.

Zowel lichaam als geest staan centraal

Naast wandelen is er ook aandacht voor: mental coaching, voedingsadvies en ‘cognitieve fitness’.

Online contact met je FitStap coach

Tijdens het programma onderhoud je online contact met je FitStap coach via de gratis app over je voortgang.

Gezond in beweging met FitStap!

Contactgegevens

Heb je vragen aan deze FitStap-coach over de wandeltrainingen?

06-55971766

Ervaringen

Conny Giesen

Deelneemster pilot FitStap

‘Het mooie aan FitStap is dat je in twaalf weken tijd nieuwe gewoontes aanleert. En je leert echt je eigen grenzen kennen, dat vind ik heel waardevol. Elke dag 10.000 stappen zetten, dat is nu mijn doel.’

Karin van den Broek

Deelnemer aan FitStap

‘FitStap is laagdrempelig, iedereen kan meedoen met de trainingen. Bovendien heeft iedereen binnen de groep hetzelfde doel: fitter worden. We motiveren elkaar enorm. En het is nog gezellig ook!’

Henk Jansma

Deelnemer aan FitStap

‘Ik ben gaan wandelen om af te vallen. Onlangs bleek dat mijn bloeddruk te hoog is en daarom adviseerde de huisarts mij om gezonder te gaan leven. FitStap stimuleert mij om hier ook echt mee aan de slag te gaan. De opdrachten die we via de app krijgen zijn nuttig en zijn erg leuk om te doen.’

Petra Willems

Deelnemer aan FitStap

‘Ik heb artrose en heb er daarom moeite mee om aan het begin van de training op gang te komen. Gelukkig kan ik binnen FitStap alle trainingen in mijn eigen tempo uitvoeren. De coach houdt daar heel goed rekening mee. De trainingen zijn altijd goed uitvoerbaar, zelfs voor mij met mijn beperking.’