Gezond in beweging met FitStap!

Tip van FitStap-coach Joyce: Trainen in slecht weer

Als je regelmatig buiten sport, kan het wel eens regenen als je wilt gaan trainen. Wat kun je dan het beste doen? Binnen blijven en wachten tot het droog is? Of gewoon naar buiten gaan om te trainen? FitStap-coach Joyce Himbrecht geeft tips.

1. Als het regent moet je altijd gaan trainen, ongeacht of je nat wordt. Tegenwoordig zijn er goede regenpakken in de handel en je smelt echt niet van een beetje regen.

2. Woon je in een appartementencomplex met een ondergrondse garage, loop daar dan een paar rondjes. Je blijft zo toch in beweging.

3. Zoek een bosrijke omgeving voor je training. Je hebt daar door de bomen minder snel last van de regen.

4. Kijk of er in de buurt een sporthal open is en maak daar je rondjes.

5. Bedenk je als het regent het volgende: stel dat je je hebt opgegeven voor de Vierdaagse, dan kun je ook je training niet overslaan omdat het regent. Ik spreek uit ervaring: mijn eerste vierdaagse in 1999 viel werkelijk in het water. We hadden bijna vier dagen regen. Toch heb ik doorgezet en mijn kruisje gehaald.

Joyce Himbrecht

Joyce Himbrecht is gediplomeerd FitStap-coach. In maart 2019 starten er in Dordrecht drie FitStap-programma’s van Joyce. Via onderstaande button vind je meer informatie en kun je je voor het FitStap-programma van Joyce aanmelden.

Meer informatie