Gezond in beweging met FitStap!

Blog - FitStap-deelnemer Tonny van den Bergh aan het woord

Op deze pagina vertelt een deelnemer over zijn of haar ervaringen met FitStap. Tonny van den Bergh volgde het programma dit najaar in Heumen bij coach Linda Leenders. Hoe kijkt Tonny terug op 12 weken FitStap?

Waarom ben je gaan deelnemen aan FitStap?

‘Op Facebook en in magazine Wandel.nl las ik over FitStap en ik raakte nieuwsgierig naar de inhoud van dit programma. Ik wandelde weliswaar al, maar was benieuwd wat dit programma nog meer voor mij zou kunnen betekenen.’

Hoe heb je de afgelopen 12 weken ervaren?

‘Ik kijk met veel plezier op het programma terug. Ik verheugde mij op iedere groepstraining, want in de groep heerste een hele gezellige sfeer. Bovendien heb ik veel aan de begeleiding en de oefeningen gehad. Het programma is afwisselend en ik heb dankzij de groepstrainingen zelfs nieuwe wandelgebieden in mijn eigen omgeving leren kennen.’

Wat heeft FitStap je opgeleverd?

‘Je leert door de verschillende oefeningen je spieren op een andere manier te gebruiken. Ik weet nu dat het voor mij belangrijk is om ook na het programma aan mijn spieropbouw te blijven werken. Dit heb ik tijdens FitStap ontdekt. Ook heb ik mijn wandeltempo kunnen verhogen in de afgelopen 12 weken. Tijdens het programma leer je in verschillende tempo’s te wandelen, terwijl ik eerder altijd in hetzelfde tempo liep. Na FitStap blijf ik zeker wandelen. Ik kan nu 15 kilometer achter elkaar lopen, en zonder spierpijn!’

Bekijk alle artikelen