Gezond in beweging met FitStap!

Artikelen

FitStap 'goed onderbouwde interventie'

Zelf wisten we het al, maar op 3 oktober kregen we van Kenniscentrum Sport ook de erkenning. FitStap is officieel ‘goed onderbouwd’ volgens het keurmerk ‘Erkende sport- en beweeginterventie’

Lees meer

Eiwitten: belangrijk voor een goed herstel van je spieren

Na een inspanning is het belangrijk om goed te herstellen. Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel van je spieren. Waar zitten eiwitten in en wat kun je het beste eten om goed te herstellen van je training?

Lees meer

Met deze 8 tips ga je een winterdip te lijf

De dagen worden steeds korter. Buiten is het vaak grijs en nat: niet echt weer om vrolijk van te worden. Met deze 8 tips gaan de donkere wintermaanden er een stuk lichter en zonniger uitzien.

Lees meer

De 5 voordelen van trainen met een coach

Sporten, zoals wandelen, kun je natuurlijk in je eentje doen. Maar trainen onder begeleiding van een trainer of coach kan je voordelen opleveren. Welke? FitStap zet ze voor je op een rij.

Lees meer

Luisteren naar je lichaam, hoe doe je dat?

Als je aan het trainen bent, hoor je vaak dat je moet ‘luisteren naar je lichaam’. Klinkt best logisch, maar hoe doe je dat eigenlijk? FitStap geeft je tips om zo goed mogelijk naar je lichaam te luisteren.

Lees meer

Kun jij jouw weerstand opbouwen door je voeding aan te passen?

Om je heen hoor je mensen alweer hoesten en proesten. Snel nog even een netje sinaasappels halen! Is deze vitamine C-boost voldoende om je weerstand te verhogen? Diëtiste Monique Hoogerwerf geeft tips.

Lees meer