Gezond in beweging met FitStap!

FitStap-deelnemer Jolanda Verhoeven aan het woord

Op deze pagina vertelt een deelnemer over zijn of haar ervaringen met FitStap. Jolanda Verhoeven volgde het programma dit najaar in Heumen bij coach Linda Leenders. Hoe kijkt Jolanda terug op 12 weken FitStap?

Waarom ben je gaan deelnemen aan FitStap?

‘In maart kreeg ik een burn-out en ik merkte toen dat als ik ging wandelen, ik mijn hoofd helemaal leeg kon krijgen. Een wandeling over de dijk of over het pad langs het kanaal geeft mij rust. Eerder dacht ik dat wandelen mij te veel tijd kost, maar ik realiseer mij nu dat het belangrijk is om deze tijd voor mijzelf te nemen. Toen ik over FitStap las, heb ik mijn vriendinnen aangespoord om ook mee te doen. Op die manier konden we samen onze conditie gaan verbeteren. Samen met twee vriendinnen ben ik gaan deelnemen aan FitStap.’

Hoe heb je de afgelopen 12 weken ervaren?

‘Ik heb het programma als erg prettig ervaren. Vooraf had ik niet verwacht dat er zoveel extra oefeningen en opdrachten zouden zijn, maar vooral de oefeningen op cognitief gebied vond ik erg nuttig. Linda gaf goede uitleg en evalueerde samen met ons wat onze ervaringen waren. Bovendien wist ze ons goed te motiveren en kregen we goede tips en adviezen van haar. Leuk is om te ervaren dat je je wandeltechniek ook echt kunt verbeteren door goed op je houding te letten. Ook is het nuttig om bewuster met je voeding om te gaan. Een bijkomend voordeel was dan ook dat ik ben afgevallen. Ik voel mij nu veel fitter.’

Wat heeft FitStap je opgeleverd?

‘Een betere conditie en ik ga bewuster om met mijn voeding, zowel in de supermarkt als tijdens de bereiding van het eten. Hierdoor ben ik afgevallen. Daarnaast heb ik veel meer variatie kunnen aanbrengen in mijn wandeltempo en –techniek en daardoor merk ik echt dat mijn conditie beter is geworden. Ik houd het wandelen nu makkelijker vol, ook omdat ik merk dat het goed is voor mijn lichaam en geest. Ik blijf daarom ook na FitStap trainen met mijn vriendinnen. Dat is niet alleen gezellig, het is ook nog eens goed voor ons.’

Bekijk alle artikelen