Gezond in beweging met FitStap!

Voel jij je wel eens futloos? Zo krijg je meer energie

Voel jij je wel eens futloos en wil je graag meer energie hebben? Met deze tips kun je jouw energielevel verhogen, zodat je gemakkelijker een actiever leven kunt leiden.

Tip 1: Ga op tijd naar bed

Voldoende slaap is heel belangrijk als je meer energie wilt hebben. Over het algemeen geeft op tijd naar bed gaan en vroeg opstaan meer energie dan laat naar bed gaan en uitslapen. Probeer dus op tijd naar bed te gaan en niet te lang uit te slapen.

Tip 2: Leef mee met het licht

Je biologische klok leeft mee met het daglicht. Zorg later op de avond voor een beperkte hoeveelheid licht en zoek ’s ochtends juist het licht op. Het is daarom ook af te raden om vlak voor het slapen nog op je beeldscherm van je smartphone te kijken. Gebruik eventueel een wekkerlamp, zodat je ’s ochtends makkelijker en fitter kunt opstaan.

Tip 3: Start je dag met beweging

Door ’s ochtends aan lichaamsbeweging te doen, voel je je ook de rest van de dag energieker. Maak na het opstaan een korte ochtendwandeling, ga op de fiets naar je werk of doe ochtendgymnastiek.

Tip 4: Neem regelmatig pauzes

Neem op tijd pauzes. Niet alleen als je werkt, maar ook tijdens andere klussen (huishouden etc.). Door af en toe een korte pauze te nemen, blijft je energieniveau beter op peil.

Tip 5: Eet gezond

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich. Zorg voor goede voeding en eet gedurende de dag regelmatig kleinere hoeveelheden. Op die manier voorkom je pieken en dalen in je suikerspiegel.

Tip 6: Stop met piekeren

Piekeren kost veel energie. Je batterij is hierdoor snel leeg. In dit artikel geven we je tips om je hoofd leeg te maken. Bewegen, zoals wandelen, is een goede manier om rust in je hoofd te krijgen.

Tip 7: Kom in beweging

Sporten maakt je op korte termijn moe, maar op de langere termijn geeft het je juist energie. Je conditie gaat vooruit en je kunt hierdoor zowel lichamelijk als geestelijk meer aan.

Bekijk alle artikelen