Gezond in beweging met FitStap!

Met deze 5 tips blijf je tijdens de coronacrisis zo fit mogelijk

Door de maatregelen rond het coronavirus zitten we meer binnen. Hierdoor lopen we ook het risico om minder te bewegen. Zorg er ook de komende tijd voor dat je voldoende blijft bewegen en aan je gezondheid denkt. Met deze tips helpen we je op weg om zo fit mogelijk te blijven.

Tip 1: Blijf voldoende bewegen

Door de maatregelen rond het coronavirus beweeg je misschien iets minder. Je werkt bijvoorbeeld thuis, gaat niet meer op de fiets naar vrienden of kennissen en ook sporten in een groep is voorlopig niet mogelijk. Probeer dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Bijvoorbeeld door tussen de middag een wandeling te maken. Houd hierbij wel de geldende maatregelen in acht (houd voldoende afstand, ga alleen op pad en blijf binnen als je zelf of een huisgenoot van je verkouden is).

Tip 2: Zit niet te lang achter elkaar

Zit je veel, bijvoorbeeld omdat je thuis werkt? Sta dan ieder uur op om even te bewegen. Loop even door je huis, haal thee of koffie of doe een huishoudelijk klusje. Dit is onder meer goed voor je bloedsomloop.

Tip 3: Ook binnen kun je bewegen

Hoewel het buiten natuurlijk het prettigst is, kun je ook binnen aan lichaamsbeweging doen. Doe bijvoorbeeld dagelijks oefeningen om je spieren sterker te maken. Inspiratie nodig? Kijk eens op YouTube (zoek op ‘workout thuis’) of doe dagelijks mee aan Nederland in Beweging van omroep MAX. Ook huishoudelijke taken kunnen een vorm van lichaamsbeweging zijn. Zeem bijvoorbeeld je ramen, dweil je vloer of houd een grote voorjaarsschoonmaak.

Tip 4: Let op je voeding

Als je minder beweegt (bijvoorbeeld omdat je niet meer op de fiets naar je werk gaat) verbruik je minder energie. Houd hier rekening mee in je eetpatroon. Schep iets minder op of neem een tussendoortje minder. In dit artikel lees je meer tips om ook in deze coronaperiode gezond te blijven eten.

Tip 5: Geef jezelf een dagelijks doel

Bedenk iedere ochtend als je opstaat wat je die dag gaat doen. Op die manier voorkom je dat je een hele dag op de bank blijft zitten. Het kan van alles zijn: een taak afronden van je werk, een huishoudelijke klus doen, een familielid (video)bellen etc. Maak er bovendien de gewoonte van om na het opstaan te douchen en niet in je pyjama te blijven zitten (ook al zie je die dag niemand). Op die manier zorg je voor een frisse start en ben je de rest van de dag productiever.

Naar alle artikelen