Gezond in beweging met FitStap!

De 6 voordelen van trainen met een coach

Trainen onder begeleiding van een coach, zoals een FitStap-coach, heeft veel voordelen. Maar welke voordelen zijn dat? Wij zetten er een aantal op een rij.

Je doelstelling bepalen

Wil je over drie maanden een uur achter elkaar kunnen lopen? Of wil je een paar kilo afvallen? Je coach kan je helpen om een voor jou realistisch doel te bepalen. En misschien nog wel belangrijker: je coach kan je ook helpen om je doel in de tussentijd iets bij te stellen als dat nodig is.

Vraagbaak

Heb je vragen over je training? Of over voeding of leefstijl? Je FitStap-coach beantwoordt graag al je vragen, zowel tijdens de gezamenlijke training als via de FitStap-app.

Motiveren

Even geen zin om te trainen? Een goede coach weet je te motiveren en uit te dagen wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld door je aan je einddoel te helpen herinneren. Je wilt over drie maanden toch 5 kilometer achter elkaar kunnen lopen?

Deskundig advies over je techniek

Heb je de juiste wandeltechniek? De FitStap-coaches letten op je techniek en geven je aanwijzingen om met een goede techniek te lopen. Hierdoor loop je efficiënter (en houd je het dus langer vol) en nog belangrijker: de kans op blessures wordt een stuk kleiner.

Advies op maat

Geen mens is hetzelfde. Je coach houdt rekening met jouw persoonlijke doel en met jouw omstandigheden en kan je dus advies op maat geven. Ook houdt je coach rekening met jouw beperkingen, zoals met gezondheidsklachten en blessures. Hierdoor bereik je makkelijker je persoonlijke doel.

Zelfvertrouwen

Kan ik deze heuvel wel op? Een coach kan je zelfvertrouwen vergroten en net dat figuurlijke ‘duwtje in je rug’ geven dat je nodig hebt tijdens je training.

De FitStap-coaches

Binnen FitStap word je 12 weken lang begeleid door een gecertificeerde FitStap-coach. Deze coach heeft een speciale opleiding gevolgd om FitStap te kunnen aanbieden. Behalve van wandeltraining heeft deze coach ook kennis van voeding, een gezonde leefstijl en mental coaching.

Wil jij FitStap-coach worden? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie.

Bekijk alle artikelen