Gezond in beweging met FitStap!

De 7 voordelen van sporten in de buitenlucht

Niets is fijner dan je wandelschoenen aan te trekken, de voordeur uit te stappen en op pad te gaan in de frisse buitenlucht. Nog niet overtuigd van de voordelen van buiten sporten ten opzichte van binnen sporten? De 7 voordelen op een rijtje:

1: Je kunt genieten van je omgeving, van de natuur en van het wisselen van de seizoenen

De wind door je haren, vogels in de lucht, bloeiende planten op de grond, vallende bladeren. Zeg nu zelf, dat is toch volop genieten? Ontdek hoe jouw omgeving er ieder seizoen weer totaal anders uitziet.

2: Geen één training is hetzelfde

Door te wisselen van parcours en omgeving, kun je volop variatie in je training aanbrengen. Een keer een wat zwaardere wandeltraining? Zoek een heuveltje op en loop deze een paar keer naar boven.

3: Combineer activiteiten

Nog een boodschap uit de supermarkt nodig of moet je nog post naar de brievenbus brengen? Combineer dit met je wandeltraining en je slaat twee vliegen in één klap. Of gebruik je pauze tijdens je werk voor je wandeltraining. Daar is je werkgever nog blij mee ook, want zie de volgende tip.

4: Bewegen in de buitenlucht is goed voor je hersenen

Uit onderzoek blijkt dat bewegen in de natuur je creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleert. De natuur en het buiten zijn zorgt bovendien voor ontspanning en vermindert stress.

5: Je training vliegt voorbij

Buiten gaat de tijd veel sneller dan binnen. Voordat je het weet, ben je al een uur onderweg. Binnen in de sportschool, bijvoorbeeld op een loopband, lijkt de tijd vaak voorbij te kruipen.

6: Zonlicht

Een voordeel van buiten bewegen, is dat je in de zon bent. Zonlicht zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt. Dit is onder meer goed voor je botten. Dit geldt natuurlijk alleen overdag en met name in de zomer. Zonlicht is ook goed voor je slaapritme. Smeer je wel goed in als de zon schijnt.

7: Je kunt trainen wanneer het jou uitkomt

De buitenlucht voor je wandeltraining is altijd open en is nooit bezet. Geen openingstijden en geen apparaten die bezet zijn. Ook als je op vakantie bent, kun je gewoon je schema volgen. Wandelschoenen mee en trainen maar!

Bekijk alle artikelen