Gezond in beweging met FitStap!

Artikelen

Kun jij jouw weerstand opbouwen door je voeding aan te passen?

Om je heen hoor je mensen alweer hoesten en proesten. Snel nog even een netje sinaasappels halen! Is deze vitamine C-boost voldoende om je weerstand te verhogen? Diëtiste Monique Hoogerwerf geeft tips.

Lees meer

Met een gezonde leefstijl een te hoog cholesterol voorkomen, kan dat?

Je hoort vaak over een te hoog of juist een te laag cholesterolgehalte. Ook wordt gesproken van het goede en slechte cholesterol. Maar hoe zit het nu? Diëtist Lisa van den Berg legt het uit.

Lees meer

Met deze tips zorg je ervoor dat je voldoende drinkt

Voldoende drinken is voor iedereen belangrijk. Zeker als het warm is en je actief bent. In dit blog lees je waarom drinken belangrijk is en krijg je handige tips om voldoende te drinken.

Lees meer

Zout in je voeding: zo zorg je voor een gezonde zoutinname

We vinden het allemaal heel lekker en 85% van de Nederlanders eet er dagelijks teveel van: zout. Hoeveel zout heb je per dag nodig en waarom is te veel zou niet gezond?

Lees meer

Wat kun je het beste eten als je 's avonds gaat trainen?

Nu de zomertijd is ingegaan, kun je ook 's avonds nog prima buiten trainen. Maar wat moet je dan doen met je maaltijd? Wat kun je het beste eten en wanneer? In dit blog krijg je uitleg.

Lees meer

Vitamines aanvullen, wel of niet nodig om fit te blijven?

Er zijn allerlei soorten vitamines verkrijgbaar. Is het nodig om extra vitamines te gebruiken? En hoe zorg je ervoor dat je via je voeding voldoende vitamines binnenkrijgt?

Lees meer