Gezond in beweging met FitStap!

Artikelen

Gezonder eten in 2020? Met deze tips helpen we je op weg

Het jaar 2020 is inmiddels in volle gang. Misschien had je als goed voornemen om beter op je voeding te letten? Met deze tips helpen we je op weg om jouw goede voornemen het hele jaar vol te houden.

Lees meer

Vezels: broodnodig voor je gezondheid!

Je hebt vast weleens gehoord dat vezels goed zijn voor je darmen. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende vezels binnenkrijgt en waarom is dat zo belangrijk? En hoe zit het met vezels als je vaak wandelt?

Lees meer

Eiwitten: belangrijk voor een goed herstel van je spieren

Na een inspanning is het belangrijk om goed te herstellen. Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel van je spieren. Waar zitten eiwitten in en wat kun je het beste eten om goed te herstellen van je training?

Lees meer

Kun jij jouw weerstand opbouwen door je voeding aan te passen?

Om je heen hoor je mensen alweer hoesten en proesten. Snel nog even een netje sinaasappels halen! Is deze vitamine C-boost voldoende om je weerstand te verhogen? Diëtiste Monique Hoogerwerf geeft tips.

Lees meer

Met een gezonde leefstijl een te hoog cholesterol voorkomen, kan dat?

Je hoort vaak over een te hoog of juist een te laag cholesterolgehalte. Ook wordt gesproken van het goede en slechte cholesterol. Maar hoe zit het nu? Diëtist Lisa van den Berg legt het uit.

Lees meer

Met deze tips zorg je ervoor dat je voldoende drinkt

Voldoende drinken is voor iedereen belangrijk. Zeker als het warm is en je actief bent. In dit blog lees je waarom drinken belangrijk is en krijg je handige tips om voldoende te drinken.

Lees meer