Gezond in beweging met FitStap!

Coaches - ProgrammaProfielpagina coach

Iedere FitStap coach heeft op fitstap.nl een eigen profielpagina. Hierop staan een persoonlijke kennismakingstekst, een foto, jouw 06-nummer en jouw e-mailadres. Ben je nieuw als coach? Lever bovengenoemde zaken dan zo snel mogelijk aan via info@fitstap.nl, zodat we kunnen zorgen dat je vindbaar bent op de FitStap-website. Wil je één 06-nummer en één e-mailadres aanleveren (en niet meerdere)?

Jouw 06-nummer en e-mailadres gebruiken we ook in onze communicatie naar jou.


Aanmelden nieuw programma

 • Wil je een nieuw programma doorgeven? Gebruik dan dit formulier. Zo beschikken we altijd over de juiste en volledige gegevens.
 • Controleer na het invullen nog even extra of de postcode klopt. Op basis van de postcode wordt namelijk de locatie in het systeem juist bepaald (de coördinaten).
 • Eventuele extra opmerkingen m.b.t. de startlocatie kun je vermelden op het aanmeldformulier. Deze worden in de mail naar de deelnemer gecommuniceerd.
 • We kunnen alleen volledig ingevulde formulieren verwerken. Een voorlopige locatie of datum/tijdstip kunnen we niet in behandeling nemen. Geef een nieuwe locatie daarom pas door als alle gegevens definitief zijn.
 • Aangemelde locaties en programma’s worden uiterlijk na 1 week geplaatst op de website www.fitstap.nl. Heb je een volledige groep deelnemers, die binnen een week wil starten met een nieuw programma? Neem dan contact op via info@fitstap.nl.

Proces contact deelnemers bij aanmelding

Het proces rondom de aanmelding van een deelnemer ziet er als volgt uit:

1. De deelnemer schrijft zich in via de website www.fitstap voor een locatie en betaalt via iDEAL.
2. De deelnemer ontvangt automatisch een bevestigingsmail dat zijn inschrijving geslaagd is.
3. De coach ontvangt automatisch een kopie van deze bevestigingsmail met de gegevens van de deelnemer.

Twee weken voorafgaand aan de start van het programma doet de coach een check op het aantal deelnemers. Eén week voorafgaand aan de start beslist de coach in overleg met KWBN over een go/no go (bij twijfel over aantal deelnemers).

Bij 6 of meer deelnemers:

4a. KWBN neemt contact op met de coach voor een finale afstemming/start.
5a. KWBN stuurt registratiecodes naar de deelnemers en coach voor activatie van de FitStap app.
6a. KWBN monitort eventuele nieuwe deelnemers en zorgt dat deze ook de activatiecodes ontvangen. De coach ontvangt automatisch een kopie van de nieuwe inschrijvingen.

Bij minder dan 6 deelnemers:

4b. De coach overlegt met KWBN over scenario’s: doorschuiven datum, annuleren? Eventueel alternatieve training/coach? Het initiatief voor dit contact ligt bij de coach.
5b. De coach neemt contact op met de ingeschrevenen over het gekozen scenario en informeert KWBN over het resultaat. Het initiatief voor dit contact ligt bij de coach.
5c. KWBN past eventueel de nieuwe datum aan op de website. Als er bij jou geen alternatief voor de deelnemer is, neemt KWBN contact op met de betreffende deelnemer i.v.m. een andere training/coach of retourbetaling.


Toelichting dashboard

De ontwikkelingen van jouw deelnemers houd je bij via het FitStap dashboard.


Hoe krijg je toegang tot het dashboard?
Zodra jouw programma voldoende deelnemers heeft om van start te gaan, ontvang je per mail een link naar het dashboard. Tevens krijg je een toegangscode. Met deze code heb je blijvend toegang tot het dashboard (dus ook als jouw programma beëindigd is).

Welke informatie vind je in het dashboard?
In het dashboard vind je de volgende informatie terug:

 • Toelichting programma en handleidingen (inclusief online middelen uit de toolkit)
 • Overzicht van de verschillende groepen en resultaten
 • Op groepsniveau en deelnemerniveau inzicht in status en resultaten
 • Berichtenservice om met de groep te communiceren


Toelichting app

De FitStap app is een belangrijk onderdeel van het FitStap programma. Alle deelnemers krijgen toegang tot deze app.


Hoe krijgen deelnemers toegang tot de app?
Eén week voor de start van het programma ontvangen de deelnemers via e-mail een link naar de app. Ook ontvangen zij een toegangscode. De deelnemers kunnen tijdens de duur van het programma gebruik maken van alle faciliteiten van de app. Na afloop blijft de volledige app nog 4 weken toegankelijk voor ze.

Krijg je als coach ook toegang tot de app?
De FitStap app is er voor de deelnemers. Maar natuurlijk wil je als coach wel weten hoe de app eruit ziet en werkt. Bij de start van jouw eerste programma ontvang je daarom als coach ook inloggegevens voor de app. Je kunt gedurende jouw eerste programma de app eenmalig inzien. Zo krijg je een beeld van wat we de deelnemer met de app bieden.

Shuttle Walk test

Tijdens FitStap maak je gebruik van de Shuttle Walk test. Deze vind je hier. Klik hieronder voor het geluidsbestand:


Belang en werkwijze certificering

Om aan te tonen dat FitStap een effectief beweegprogramma is, is certificering van groot belang. Het Kenniscentrum Sport en een Erkenningscommissie interventies beoordelen in Nederland leefstijlinterventies. Dat gebeurt op drie niveaus: 1) Goed beschreven, 2) Goed onderbouwd en 3) Bewezen effectief. Deze certificering is dus erg belangrijk richting deelnemers, partners, overheden en zorgverzekeraars. Zo weten zij dat ze met een bewezen effectieve interventie werken (bij behalen van niveau 3). Om in de toekomst kans te maken op een vergoeding door zorgverzekeraars is het behalen van niveau 3 essentieel!

Momenteel zijn wij bezig met de verlenging van niveau 1 en het behalen van niveau 2. In de nabije toekomst richten we ons uiteraard ook op het bereiken van niveau 3: Bewezen effectief. Om de kwaliteit van FitStap aan te tonen, werken we samen met de Universiteit van Maastricht. Samen met hen ontwikkelden we vragenlijsten voor zowel deelnemers als coaches. De resultaten hiervan geven ons inzicht in verbeterpunten van het programma én leveren de benodigde informatie op voor de certificering.

In het kader van dit onderzoek verspreiden we de onderstaande vragenlijsten op de volgende manieren:

Vragenlijst

Voor wie

Hoe verspreid

Inschrijfformulier

Deelnemer

Via link op www.fitstap.nl

Intakeformulier

Deelnemer

In bevestigingsmail na aanmelding

Nulmeting

Deelnemer

In mail voor start programma

Nameting

Deelnemer

In mail na afloop programma

Procesevaluatie

Coach

Per mail na afloop programma

Shuttle Walk test

Coach

Stuur de resultaten van de eerste en tweede shuttle walk test zelf naar info@fitstap.nl na afloop van ieder programma

Van het inschrijf- en intakeformulier ontvang jij ook een kopie. Deze bevatten namelijk essentiële informatie voor jou als coach om het programma op een goede manier aan te kunnen bieden.

De vragenlijsten worden vanuit ons verzonden. Voor het krijgen van feedback hierop, is jouw steun echter onmisbaar. Daarom het dringende verzoek om jouw deelnemers op het belang van het invullen van de vragenlijsten te wijzen. Met name het invullen van de nul- en nameting kost wat meer tijd. Daarom verloten we onder de inzenders van zowel nul- als nameting 10 Lowe Alpine Heuptassen ter waarde van € 59,95. Overigens geeft het invullen van de metingen ook de deelnemers zelf een mooi inzicht in hun vooruitgang.

We begrijpen dat het invullen van formulieren door de deelnemers en door jullie extra werkzaamheden met zich mee brengt. Maar alleen sámen met jullie kunnen we van FitStap een groot succes maken! Als we eenmaal partners hebben zoals zorgverzekeraars zal naar verwachting het aantal deelnemers flink toenemen.

Proeflessen

Speciaal voor mensen die twijfelen over deelname introduceren we de FitStap Proefles. We bieden hen zo de mogelijkheid gratis een groepstraining mee te maken. Dé manier om te ontdekken of FitStap iets voor hen is, voordat zij zich er voor drie maanden aan verbinden.

Hoe gaat de FitStap Proefles in zijn werk?

 • Geïnteresseerden melden zich via www.fitstap.nl/proefles aan voor een proefles bij een programma dat al gestart is.
 • De betreffende coach ontvangt een mail over de inschrijving voor de proefles.
 • De coach bekijkt welke datum de geïnteresseerde een groepstraining kan bijwonen en maakt hiervoor een afspraak met de geïnteresseerde.
 • De coach informeert na afloop hoe de geïnteresseerde de proefles ervaren heeft en motiveert diegene om zich aan te melden voor het volgende programma.
 • De coach geeft bij zijn huidige deelnemers aan dat ze geïnteresseerden kunnen wijzen op de gratis proefles (per groepstraining kan er maximaal 1 persoon een proefles volgen).

Bij aanmelding accepteert de geïnteresseerde de Actievoorwaarden.

Korting op wandeluitrusting bij Perry

Met FitStap willen we zoveel mogelijk mensen laten bewegen. Ook Perry, bekend van de sport en adventure stores, wil mensen graag aan het wandelen krijgen. Daarom gingen we een samenwerking aan. Vanaf november 2018 ontvangen alle FitStap deelnemers exclusief bij Perry 30% korting op hun wandelaankopen vanaf € 100. Om deze korting te krijgen, laten ze bij het afrekenen de profielpagina van hun FitStap app zien. Deze wordt getoond als ze in de app links onderin op het poppetje klikken. De actie geldt alleen in de winkels. Via een e-mail informeren wij de deelnemers over deze actie.

De kortingsactie voor de deelnemers geldt voor hen 12 weken. Als coach ontvang jij doorlopend een korting van 15%*. Je ontvangt deze korting in de winkels op vertoon van jouw FitStap dashboard.

Daarnaast besteedt Perry in zowel haar winkels als online aandacht aan FitStap. In de Perry winkels loopt een actie waarbij klanten die wandelproducten kopen, kans maken op één van de vier gratis FitStap programma’s. Op deze speciale FitStap-pagina op de website van Perry lees je er alles over. Ook geeft Perry in een blog op haar website tips aan beginnende wandelaars. En ook daarin wordt verwezen naar FitStap.

Bij Perry zijn de deelnemers aan het juiste adres voor materialen op het gebied van sport & bewegen. Zij vinden er een uitgebreide collectie wandelkleding en –schoenen en ze kunnen er terecht voor advies over hun ideale wandeluitrusting. In de filialen in Amstelveen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam Kalverstraat & Overtoom kunnen ze zelfs gebruikmaken van een 3D-voetanalyse en schoenadvies. Dus krijg je vragen van jouw deelnemers over hun wandeluitrusting? Wijs ze dan vooral nog eens op deze mooie actie van Perry.

* Niet geldig in combinatie met andere kortingsacties en op de merken Sinner, Fjällräven en Napapijri. Korting geldig tot 31-12-2019 met een maximum van €1000.- aan verkoopwaarde per jaar.

Gratis weekmenu Foodsisters

Tijdens het programma krijgen de deelnemers ook tips over gezonde voeding. Ter aanvulling op deze informatie, bieden we hen vanaf medio/eind november 2018 in samenwerking met Foodsisters een gratis gezond weekmenu aan. Zo willen we de deelnemers inspireren om de tips die zij ontvangen om te zetten in lekkere en gezonde gerechten. Zij ontvangen het weekmenu halverwege het programma per mail. Foodsisters is enthousiast over de opzet van FitStap en zal in hun middelen ons programma promoten. Wil je het weekmenu alvast ontvangen? Laat het ons weten via info@fitstap.nl.

Zestien nieuwe FitStap coaches

Op 23 en 24 november 2018 vond er een nieuwe opleiding FitStap coach plaats. Zestien deelnemers rondden de opleiding inmiddels met succes af en mogen zich FitStap coach noemen. Een aantal anderen moeten nog een afrondende opdracht inleveren. Ook uit deze groep verwachten we op korte termijn nieuwe FitStap coaches te mogen verwelkomen.

We heten de volgende zestien nieuwe FitStap coaches welkom:

 • Ger Top (Gennep)
 • Ingmar Zondervan (Tuitjenhorn)
 • Patrick Aris (Wijk bij Duurstede)
 • Tahnee Laere (Nijmegen)
 • Monique Kramer (Tholen)
 • Angela van Geelen (Huissen)
 • Dolf Klijn (Heerhugowaard)
 • Florian Koopmans (Driebergen-Rijsenburg)
 • Joke Kras (Naaldwijk)
 • Claudi Olieslagers (Baarle-Nassau)
 • Richard Greving (Leusden)
 • Paul de Wit (Den Haag)
 • Henk Klok (Nieuwegein)
 • Hans van Baarle (Eindhoven)
 • Sam van der Steen (Amsterdam)
 • Cindy Nagtzaam (Eindhoven)

Nieuwe opleiding FitStap coach in maart 2019

Op 8 en 9 maart 2019 bieden we weer de opleiding FitStap coach aan. Ken jij geïnteresseerden? Wijs ze dan op de informatie op de KWBN-website. Ook op 21 en 22 juni 2019 staat er een opleiding FitStap coach op de planning.