Gezond in beweging met FitStap!

FitStap coach Joke Bulten enthousiast over e-learning Parkinson

Joke Bulten was de eerste FitStap coach die de e-learning Parkinson succesvol afrondde. De samenwerking heeft voor haar een bijzondere lading. Joke: “Tijdens mijn opleiding medische basiskennis verdiepte ik mij door middel van een scriptie al in de ziekte van Parkinson. Mijn moeder heeft de ziekte van Parkinson sinds haar 70e (nu ruim 18 jaar). En onlangs is bij een vriend van ons (48 jaar) ook de ziekte van Parkinson gediagnosticeerd. Van dichtbij maak ik dus mee wat deze ziekte voor impact heeft op het leven van een patiënt. Als (nieuwe) FitStap coach ben ik dus heel erg geïnteresseerd om het programma te introduceren bij bijvoorbeeld Parkinson cafés, fysio praktijken e.d. in mijn regio.”

Promotie via Parkinson Vereniging

Joke vervolgt: “Na het behalen van het certificaat voor de e-learning, legde de Parkinson Vereniging al snel contact met mij. Samen bespraken we de mogelijkheden om mijn FitStap-aanbod onder de aandacht te brengen bij mensen met de ziekte van Parkinson. Zo sta ik al op de Beweegzoeker op de website van de Parkinson Vereniging. Ook ga ik in het voorjaar een presentatie verzorgen tijdens het Parkinson Café Zutphen en volgt er nog een contact met het Parkinson Café Doetinchem. Ik vind het een mooie kans om met FitStap iets te kunnen betekenen voor mensen met Parkinson.”

Missie

Joke besluit: "Het is zo belangrijk om mensen aan het bewegen te houden. Ik zie bij mijn moeder hoe hard alles in de achteruit staat nu ze eigenlijk niet meer loopt. Niet alleen fysiek maar zeker ook mentaal. Helaas wordt heel vaak vergeten dat dit met elkaar te maken heeft. Mijn missie is dan ook: zoveel mogelijk mensen (55-plussers) voorlichten over “het belang van bewegen!”

Lees hier meer over de samenwerking met de Parkinson Vereniging.